Anasayfa / Başarı Yazıları / 99 kez başarısız mı oldunuz? Tebrikler.. İşe alındınız!

99 kez başarısız mı oldunuz? Tebrikler.. İşe alındınız!

Hangisini işe alırsınız?

Bir işi 100 kez deneyip hiç başarısız olmayan birini mi? Yoksa denediği 100 farklı işin doksan dokuzunda başarısız olup sadece birinde başarılı olmuş birini mi?

Neden 99 kez başarısız olmuş bir kişiyi işe almanız gerektiğini açıklayayım:

Eğer bir şeyi hiç başarısız olmadan 100 kez başarmışsanız, bu hiç risk almadığınızı gösterir. Demek ki kendinizi sağlama almışsınız. Yeni hiçbir şey denememiş, ya da hiçbir engelle karşılaşmamışsınız. Bir damla bile ter dökmemişsiniz. Ayrıca mecbur kalmadığınız için, yeni bir şey öğrenmek zorunda da kalmamışsınız. Başarılı olmuş olabilirsiniz… ama ileri de gidememişsiniz demektir.

Diğer yandan bir insan 99 kez başarısız olmuşsa, 99 kez ayağa kalkabilmiş demektir. Bu da güçlü bir karakterin, sağlam bir iradenin ve kararlılığın göstergesidir. 100 denemesinin 99’unda başarısız olmuşsa bile, 100 denemesinde de risk alabilmiştir. Demek ki cesur biridir. Ayrıca, 99 kez başarısız olmuşsanız, bir sonraki denemenizde kullanabileceğiniz yeni bir şey öğrenmek için 99 fırsatınız olmuştur. 99 kez başarısız olduysanız, başarı size miras kalmamış, onu kendi çabanızla elde etmişsinizdir.

İyi bir şeyler yapmak istiyorsanız, size başarılı bir geçmişe sahip olan biri gerekir. Muhteşem şeyler yapmak için ise risk almaktan korkmayan ve düştükten sonra hemen ayağa kalkabilen birine ihtiyacınız vardır. Siz istiyorsanız, ekibinizi çok sayıda mükemmel kişiyle doldurabilirsiniz. Ama ben daha önce hiç yapılmamış şeyler yapmak istiyorum. Bir şeyleri sarsmak istiyorum. Bana düşünebilen kişiler lazım. “Bunu yapabilmem ne kadar sürer bilmiyorum. Ama er geç mutlaka yapacağım.”

Ya siz?

Kaynak : yenibiryatirim.com

Hakkında Özgür ŞAHİN

Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim sitesi olan kendinigelistir.com projesinin sahibidir. 2006 yılından bu yana #kişiselgelişim alanında birçok yeniliği bünyesinde bulundurduğu sitede "beden dili, iletişim teknikleri, başarı hikayeleri, motivasyon teknikleri, özgüven gelişimi" gibi bir çok ana tema üzerine yazar, çizer, karalar, öğretmeye çalışır.