Anasayfa / Motive Olmak / Çalışanı takdir etmenin 5 ayrı yolu

Çalışanı takdir etmenin 5 ayrı yolu

Gelin empati yapalım ve hem işveren hem de çalışan açısından düşünelim. Önce çalışan olalım ve takdir edildiğimizi duyunca, hissedince içimizdeki ışığın ne denli parladığını aklımızın ucuna getirelim. Hazır çalışan olmuşken bir de tersini düşünelim ; çalışıp, hak edip nezaketen bile takdir edilmediğin bir pozisyonu,  motivasyonumuz ne denli düşerdi değil mi? İşveren için asıl olan çalıştırdığın adamdan maksimum seviyede verim almak esas amaçlardan biriyse takdir etmenin de önemi bir o kadar önem kazanıyor.

O halde sizler için FastCompany’nin takdir etmekle ilgili yaptığı çalışmayı paylaşıyoruz.

+ Teşekkür etmek erdemdir. Bazen, gerektiği kadarını yapmakla elinden gelinin en iyisini yapmak arasında bir teşekkür kadar mesafe olabilir.

+ Kişisel iletişim kurun. Interchanges şirketinin CEO’su Chris Patterson’un mesaiye kalan çalışanlara ve ailelerine hitaben el yazısıyla yolladığı “teşekkür” kartları size ilham verebilir.

+ Zaman değerlidir. Hakettiğine inandığınız çalışanlarınıza “zaman verin”. Ödül olarak bir saat fazla öğle arasına çıkmak için bütün işler hızlanabilir.

takdir-etmek

+ Ufak ama doğru hediyeler büyük sonuçlar verir. Kişisel meraklarına göre ödüllendirebilirsiniz: Çift kişilik konser bileti, hediye çeki gibi.

+ Değiyorsa kurallar esnetilebilir: İş yerinde mutlak eşitlik olamaz. Her zaman birileri daha çok emek veriyordur. Buna inandığınız bir durumda işyeri adaletine ciddi zararlar vermeden kuralları bireye özel esnetebilirsiniz. Sabahları uyanamayan bir tasarımcı; donanımlı ve çalışkansa; biraz daha geç gelip geç çıkabilir.

Takdir etmekle ilgili bu küçük bilgiler akılda kalmasın ; fiilde kalsın.

Saygılarımla.

Hakkında Özgür ŞAHİN

Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim sitesi olan kendinigelistir.com projesinin sahibidir. 2006 yılından bu yana #kişiselgelişim alanında birçok yeniliği bünyesinde bulundurduğu sitede "beden dili, iletişim teknikleri, başarı hikayeleri, motivasyon teknikleri, özgüven gelişimi" gibi bir çok ana tema üzerine yazar, çizer, karalar, öğretmeye çalışır.