S Ö Z S Ö Y L E M E S A N A T I
1. Arzularýnýzý gücünü görebilseydim, adýmlarýnýzýn hýzýný söyleyebilirdim. Dale Carnegie
2. Herkesin dinleyebileceði sözleri söyleyebilmek kadar insaný tanýtan ve ona hýzla baþarý getiren bir kuvvet yoktur. DEPEW
3. Bu milyarlarýn sahibi olacaðýma keþke büyük bir hatip olsaydým. MÝLYARDER PHÝLÝP ARMOUR
4. Ýhtiyaç hissetmeden konuþmaya kalkma. Ýhtiyaç hissediyorsan söyleyeceklerini tesbit et. Kalk konuþ ve tasarladýðýndan bir kelime fazla konuþmadan otur. ROOSEVELT
5. Ýrademiz dahilindeki davranýþlarýmýzý denetleyerek ,irademiz dýþýndaki davranýþlarýmýzý düzenleyebiliriz. WÝLLÝAM JAMES
6. Cesaret her devirde her yerde takdirle karþýlanmýþ ve itibar sebebi olmuþtur . Dale Carnegie
7. Dimdik durunuz ve dinleyenlerin gözlerinin içine bakýnýz. Dale Carnegie
8. Her insan ilk hareket sýrasýnda korkabilir. Bu sýrada hiç korkmuyormuþ gibi davranmalýsýn. Bu cesaret iddiasý hemen gerçek bir cesarete dönüþür. ÝNGÝLÝZ HARP GEMÝSÝ KUMANDANI
9. Korkularýnýzdan kaçmayýn. Siz kaçtýkça onlar kovalar. Korkularýnýzla dövüþün. Onlara meydan okuyun. O zaman onlar dönüp kaçmaya baþlarlar.Korkunuz giderilmedikçe kendinize tam olarak güvenen biri olamazsýnýz. Dale Carnegie
10. Kendine güven kazanmanýn en güzel yolu, baþarýsýzlýða imkan vermeyecek kadar iyi hazýrlanmaktýr. LOCKWOOD THORPE
11. Bir çok cesur ve kabiliyetli kimsenin yeterince çalýþmak yüzünden baþarýsýz olduklarýný gördüm.Baþarý için ilham çalýþmaktýr. LLOYD GEORGE
12. Ýnsanýn sözüne hâkim olmasý için konusuna hakim olmasý gerekir. LLOYD GEORGE
13. Konu hakkýnda neler anlatacaðýný sýralamalýdýr .Sonrada yazdýklarýný okumalýdýr. EDWARD EVERTT HALE
14. Beynim sadece o konuyla meþgul olur neticede ,“ deha ürünü” denilen baþarým ortaya çýkar.Halbuki ben dâhi deðilim .Elde ettiðim ,çalýþmanýn karþýlýðýdýr. Aleksander HAMÝLTON
15.Düþünmeye devam ederken bulduðunuz her sözlü yada yazýlý bilgiyi hemen kaydetmeli, sonra bunlarý bir araya getirmelisiniz. Dr. BROWN
16. Bir evin içinde herkes birbirine düþmansa herkes birbiri ile kavgalýysa o ev mutlaka yýkýlýr. Ýçinden kavganýn, düþmanlýðýn bölünmenin eksik olmadýðý bir memleket de eninde , sonunda yýkýlýr gider. Bu memleket de yarý köle , yarý hür insanlardan meydana gelirse hayatiyetini devam ettirmesi mümkün olmaz. LÝNCOLN
17. Bir bitkinin yüzlerce çeþidini yetiþtirir, en iyi bir-iki cinsini muhafaza edip diðerlerini imha ederim demiþtir. LUTHER
18. Yedek güçlerini olmadan ana gücünüzü sahaya süremezsiniz. DALE CARNEGIE
19. Bilgi ; düzenli olarak arttýrýlmaz, arttýkça düzene sokulmazsa düþüncenin dengesini bozar. HERBERT SPENCER
20. Harp öyle bir ilimdir ki en küçük bir düþünce tembelliðini. En küçük bir hesap hatasýný dahi affetmez. NAPOLEON
21. Kelime aramayýn.Hâdise ve düþünce arayýn. Kelimeleri bunlar getirir. HOROCE
22. Genel olarak insan sahip olduðu hafýza kabiliyetini ancak yüzde onunu kullanýr. Yüzde doksanýný hafýzayý iþleten tabii kanunlarý ihmal ederek israf eder. CARL SEASHERE