Gönderen Konu: BASARILI INSANIN KONUSMA SANATI  (Okunma sayýsý 6818 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Ferhatbaris

• Ferhat Baris
  • Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 18
BASARILI INSANIN KONUSMA SANATI
« : 29 Aðustos 2007, 09:40:36 Çrþ »

sponsorlu reklamlar

S Ö Z   S Ö Y L E M E   S A N A T I

1. Arzularýnýzý gücünü görebilseydim, adýmlarýnýzýn hýzýný söyleyebilirdim. Dale Carnegie
2. Herkesin dinleyebileceði sözleri söyleyebilmek kadar insaný tanýtan ve ona hýzla baþarý getiren bir kuvvet yoktur. DEPEW
3. Bu milyarlarýn sahibi olacaðýma keþke büyük bir hatip olsaydým. MÝLYARDER PHÝLÝP ARMOUR
4. Ýhtiyaç hissetmeden konuþmaya kalkma. Ýhtiyaç hissediyorsan söyleyeceklerini tesbit et. Kalk konuþ ve tasarladýðýndan bir kelime fazla konuþmadan otur. ROOSEVELT
5. Ýrademiz dahilindeki davranýþlarýmýzý denetleyerek ,irademiz dýþýndaki davranýþlarýmýzý düzenleyebiliriz. WÝLLÝAM JAMES
6. Cesaret her devirde her yerde takdirle karþýlanmýþ ve itibar sebebi olmuþtur . Dale Carnegie
7. Dimdik durunuz ve dinleyenlerin gözlerinin içine bakýnýz. Dale Carnegie
8. Her insan ilk hareket sýrasýnda korkabilir. Bu sýrada hiç korkmuyormuþ gibi davranmalýsýn. Bu cesaret iddiasý hemen gerçek bir cesarete dönüþür. ÝNGÝLÝZ HARP GEMÝSÝ KUMANDANI
9. Korkularýnýzdan kaçmayýn. Siz kaçtýkça onlar kovalar. Korkularýnýzla dövüþün. Onlara meydan okuyun. O zaman onlar dönüp kaçmaya baþlarlar.Korkunuz giderilmedikçe kendinize tam olarak güvenen biri olamazsýnýz. Dale Carnegie
10. Kendine güven kazanmanýn en güzel yolu, baþarýsýzlýða imkan vermeyecek kadar iyi hazýrlanmaktýr. LOCKWOOD THORPE
11. Bir çok cesur ve kabiliyetli kimsenin yeterince çalýþmak yüzünden baþarýsýz olduklarýný gördüm.Baþarý için ilham çalýþmaktýr. LLOYD GEORGE
12. Ýnsanýn sözüne hâkim olmasý için konusuna hakim olmasý gerekir. LLOYD GEORGE
13. Konu hakkýnda neler anlatacaðýný sýralamalýdýr .Sonrada yazdýklarýný okumalýdýr. EDWARD EVERTT HALE
14. Beynim sadece o konuyla meþgul olur neticede ,“ deha ürünü” denilen baþarým ortaya çýkar.Halbuki ben dâhi deðilim .Elde ettiðim ,çalýþmanýn karþýlýðýdýr. Aleksander HAMÝLTON
15.Düþünmeye devam ederken bulduðunuz her sözlü yada yazýlý bilgiyi hemen kaydetmeli, sonra bunlarý bir araya getirmelisiniz. Dr. BROWN
16. Bir evin içinde herkes birbirine düþmansa herkes birbiri ile kavgalýysa o ev mutlaka yýkýlýr. Ýçinden kavganýn, düþmanlýðýn bölünmenin eksik olmadýðý bir memleket de eninde , sonunda yýkýlýr gider. Bu memleket de yarý köle , yarý hür insanlardan meydana gelirse hayatiyetini devam ettirmesi mümkün olmaz. LÝNCOLN
17. Bir bitkinin yüzlerce çeþidini yetiþtirir, en iyi bir-iki cinsini muhafaza edip diðerlerini imha ederim demiþtir. LUTHER
18. Yedek güçlerini olmadan ana gücünüzü sahaya süremezsiniz. DALE CARNEGIE
19. Bilgi ; düzenli olarak arttýrýlmaz, arttýkça düzene sokulmazsa düþüncenin dengesini bozar. HERBERT SPENCER
20. Harp öyle bir ilimdir ki en küçük bir düþünce tembelliðini. En küçük bir hesap hatasýný dahi affetmez. NAPOLEON
21. Kelime aramayýn.Hâdise ve düþünce arayýn. Kelimeleri bunlar getirir. HOROCE
22. Genel olarak insan sahip olduðu hafýza kabiliyetini ancak yüzde onunu kullanýr. Yüzde doksanýný hafýzayý iþleten tabii kanunlarý ihmal ederek israf eder. CARL SEASHERE
;) ;)

Çevrimdýþý yarence

• Yeni Geliþimci
  • Ýleti: 401
« Yanýtla #1 : 29 Aðustos 2007, 10:03:48 Çrþ »
Ýhtiyaç hissetmeden konuþmaya kalkma. Ýhtiyaç hissediyorsan söyleyeceklerini tesbit et. Kalk konuþ ve tasarladýðýndan bir kelime fazla konuþmadan otur. ROOSEVELT
 bu söze sonuna kadar katýlýyorum.çünkü çevremde o kadar çok boþ konuþan insan var ki.bu sözü onlarýnda okumalarý lazým.gereksiz kelime israfýndan kaçýnmak lazým. :)

paylaþým için teþekkürler

Çevrimdýþý Safari

• Aloha.!
  • Kendini Aþan Geliþimci
  • Ýleti: 4.863
« Yanýtla #2 : 29 Aðustos 2007, 22:56:26 Çrþ »
teþekkürler..

Çevrimdýþý fýstýk

• Etkin Geliþimci
  • Ýleti: 837
« Yanýtla #3 : 26 Ekim 2007, 23:24:36 Cum »
hepsi birbirinden doðru sözler... paylaþýmýn  için teþekkürler Ferhatbaris  :)

Çevrimdýþý meryem

• Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 61
« Yanýtla #4 : 26 Ekim 2007, 23:50:59 Cum »
S Ö Z   S Ö Y L E M E   S A N A T I

1. Arzularýnýzý gücünü görebilseydim, adýmlarýnýzýn hýzýný söyleyebilirdim. Dale Carnegie
2. Herkesin dinleyebileceði sözleri söyleyebilmek kadar insaný tanýtan ve ona hýzla baþarý getiren bir kuvvet yoktur. DEPEW
3. Bu milyarlarýn sahibi olacaðýma keþke büyük bir hatip olsaydým. MÝLYARDER PHÝLÝP ARMOUR
4. Ýhtiyaç hissetmeden konuþmaya kalkma. Ýhtiyaç hissediyorsan söyleyeceklerini tesbit et. Kalk konuþ ve tasarladýðýndan bir kelime fazla konuþmadan otur. ROOSEVELT
5. Ýrademiz dahilindeki davranýþlarýmýzý denetleyerek ,irademiz dýþýndaki davranýþlarýmýzý düzenleyebiliriz. WÝLLÝAM JAMES
6. Cesaret her devirde her yerde takdirle karþýlanmýþ ve itibar sebebi olmuþtur . Dale Carnegie
7. Dimdik durunuz ve dinleyenlerin gözlerinin içine bakýnýz. Dale Carnegie
8. Her insan ilk hareket sýrasýnda korkabilir. Bu sýrada hiç korkmuyormuþ gibi davranmalýsýn. Bu cesaret iddiasý hemen gerçek bir cesarete dönüþür. ÝNGÝLÝZ HARP GEMÝSÝ KUMANDANI
9. Korkularýnýzdan kaçmayýn. Siz kaçtýkça onlar kovalar. Korkularýnýzla dövüþün. Onlara meydan okuyun. O zaman onlar dönüp kaçmaya baþlarlar.Korkunuz giderilmedikçe kendinize tam olarak güvenen biri olamazsýnýz. Dale Carnegie
10. Kendine güven kazanmanýn en güzel yolu, baþarýsýzlýða imkan vermeyecek kadar iyi hazýrlanmaktýr. LOCKWOOD THORPE
11. Bir çok cesur ve kabiliyetli kimsenin yeterince çalýþmak yüzünden baþarýsýz olduklarýný gördüm.Baþarý için ilham çalýþmaktýr. LLOYD GEORGE
12. Ýnsanýn sözüne hâkim olmasý için konusuna hakim olmasý gerekir. LLOYD GEORGE
13. Konu hakkýnda neler anlatacaðýný sýralamalýdýr .Sonrada yazdýklarýný okumalýdýr. EDWARD EVERTT HALE
14. Beynim sadece o konuyla meþgul olur neticede ,“ deha ürünü” denilen baþarým ortaya çýkar.Halbuki ben dâhi deðilim .Elde ettiðim ,çalýþmanýn karþýlýðýdýr. Aleksander HAMÝLTON
15.Düþünmeye devam ederken bulduðunuz her sözlü yada yazýlý bilgiyi hemen kaydetmeli, sonra bunlarý bir araya getirmelisiniz. Dr. BROWN
16. Bir evin içinde herkes birbirine düþmansa herkes birbiri ile kavgalýysa o ev mutlaka yýkýlýr. Ýçinden kavganýn, düþmanlýðýn bölünmenin eksik olmadýðý bir memleket de eninde , sonunda yýkýlýr gider. Bu memleket de yarý köle , yarý hür insanlardan meydana gelirse hayatiyetini devam ettirmesi mümkün olmaz. LÝNCOLN
17. Bir bitkinin yüzlerce çeþidini yetiþtirir, en iyi bir-iki cinsini muhafaza edip diðerlerini imha ederim demiþtir. LUTHER
18. Yedek güçlerini olmadan ana gücünüzü sahaya süremezsiniz. DALE CARNEGIE
19. Bilgi ; düzenli olarak arttýrýlmaz, arttýkça düzene sokulmazsa düþüncenin dengesini bozar. HERBERT SPENCER
20. Harp öyle bir ilimdir ki en küçük bir düþünce tembelliðini. En küçük bir hesap hatasýný dahi affetmez. NAPOLEON
21. Kelime aramayýn.Hâdise ve düþünce arayýn. Kelimeleri bunlar getirir. HOROCE
22. Genel olarak insan sahip olduðu hafýza kabiliyetini ancak yüzde onunu kullanýr. Yüzde doksanýný hafýzayý iþleten tabii kanunlarý ihmal ederek israf eder. CARL SEASHERE
;) ;)

ÇOK HOÞTU
BEN DE PAYLAÞMAK ÝSTÝYORUM...
BAÞARILI ÝNSAN - BAÞARISIZ ÝNSAN

Baþarýlý insan daima çözümün bir parçasýdýr:
Baþarýsýz ise daima sorunun bir parçasýdýr.
Baþarýlý insanýn her zaman bir programý;
Baþarýsýzýn ise her zaman bir mazereti vardýr.
Baþarýlý insan 'iþine yardým edeyim' der;
Baþarýsýz 'bu benim iþim deðil' der.
Baþarýlý insan her soruna bir çözüm bulur:
Baþarýsýz her çözümde bir sorun görür.
Baþarýlý insan en olumsuz durumda bile çýkýþ noktasý görür;
Baþarýsýz en olumlu durumda ise engeller bulur.
Baþarýlý insan 'zor olabilir ama imkansýz deðil' der;
Baþarýsýz 'mümkün olabilir ama çok zor' der.

Çevrimdýþý re-Member

• Ýþi Kavrayan Geliþimci
  • Ýleti: 1.294
« Yanýtla #5 : 27 Ekim 2007, 10:36:46 Cts »
 ::)hepsi güzel sözler paylaþým için teþekkürler...

. Kendine güven kazanmanýn en güzel yolu, baþarýsýzlýða imkan vermeyecek kadar iyi hazýrlanmaktýr. LOCKWOOD THORPE
   ::)

Çevrimdýþý anemon

• mehmet
  • Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 7
    • .
« Yanýtla #6 : 07 Aralýk 2007, 15:52:45 Cum »
güzel paylaþým teþekkür ederim  :cool:

Çevrimdýþý menzup

• Yeni Geliþimci
  • Ýleti: 210
« Yanýtla #7 : 07 Aralýk 2007, 17:57:32 Cum »
TEÞEKKÜRLER

Çevrimdýþý berrak

• ne düþünrsen osun
  • Etkin Geliþimci
  • Ýleti: 544
« Yanýtla #8 : 07 Aralýk 2007, 19:14:54 Cum »
Bir bitkinin yüzlerce çeþidini yetiþtirir, en iyi bir-iki cinsini muhafaza edip diðerlerini imha ederim demiþtir. LUTHER

teþekkürler hepside çok güzeldi ;)

Çevrimdýþý GTRST_ZEKÝCÝ

• dostane
  • Yeni Geliþimci
  • Ýleti: 138
« Yanýtla #9 : 11 Aralýk 2008, 19:18:27 Prþ »
 :)

Çevrimdýþý juno74

• Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 6
« Yanýtla #10 : 28 Aralýk 2008, 21:48:07 Paz »
süper paylaþým  dostum.

Çevrimdýþý Zynep

• Kendini Aþan Geliþimci
  • Ýleti: 6.919
« Yanýtla #11 : 30 Aralýk 2008, 08:47:57 Sal »
Bu arada sadece konuþma sanatý (!) geliþtirmiþ ama pek baþarýlý olamayan demagoglar tanýdýðýmý itiraf etmeliyim!

Çevrimdýþý þing

• Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 6
« Yanýtla #12 : 01 Ocak 2009, 13:33:22 Prþ »
teþekkürler paylaþtðn için  :)

Çevrimdýþý Ebru

• Moderatör
  • *
  • Ýleti: 3.966
« Yanýtla #13 : 08 Ocak 2009, 16:14:09 Prþ »
Alýntý

Alýntý
Baþarýlý insan daima çözümün bir parçasýdýr:
Baþarýsýz ise daima sorunun bir parçasýdýr.
Baþarýlý insanýn her zaman bir programý;
Baþarýsýzýn ise her zaman bir mazereti vardýr.
Baþarýlý insan 'iþine yardým edeyim' der;
Baþarýsýz 'bu benim iþim deðil' der.
Baþarýlý insan her soruna bir çözüm bulur:
Baþarýsýz her çözümde bir sorun görür.
Baþarýlý insan en olumsuz durumda bile çýkýþ noktasý görür;
Baþarýsýz en olumlu durumda ise engeller bulur.
Baþarýlý insan 'zor olabilir ama imkansýz deðil' der;
Baþarýsýz 'mümkün olabilir ama çok zor' der.

Teþekkürler
Yalnýz bazý cümleleri konu baþlýðý ile eþleþtiremedim ???

Çevrimdýþý efsane_18

• Ýþi Kavrayan Geliþimci
  • Ýleti: 1.435
« Yanýtla #14 : 08 Ocak 2009, 16:38:31 Prþ »
Alýntý
Çeliþkimi var burda..

Çevrimdýþý vega

• ߀St€.
  • Ýþi Kavrayan Geliþimci
  • Ýleti: 1.031
« Yanýtla #15 : 08 Ocak 2009, 16:47:03 Prþ »
Alýntý
Çeliþkimi var burda..

cidden ha ilk cümleyle uyuþmuyor sanki hani tamamen bir çeliþki olmasada mantýksýz geldii bana bu iki cümlenin arka arkaya olmasý

sponsorlu baglantilar