Gönderen Konu: Yumurta haşlamanın püf noktası  (Okunma sayısı 4568 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı özgüя şαнιη

  • Site Sahibi
  • *
  • İleti: 3.833
  • Cinsiyet: Bay
    • KendiniGelistir.COM
Yumurta haşlamanın püf noktası
« : 12 Mayıs 2014, 21:12:22 Pzt »

Yumurta haşlamak çocuk oyuncağı demeyin. Her işin bir püf noktası var.


İdeal haşlanmış yumurtanın merkezinde ufak bir nemli kısım olur. Donuk sarı veya yeşilimsi renk fazla piştiğinin göstergesidir.

Yumurtayı tam kıvamında haşlamak için yumurtaların birbirine değmeyeceği büyüklükte bir tencere gereklidir. Tencere ne yumurtalar kaynarken dolaşacak kadar geniş ne de birbirine değecek kadar dar olmalıdır.

Yumurtaları tencereye yan yana yerleştirdikten sonra üzerine çıkacak kadar su koyun. Yumurtaları su tamamen kaynadıktan sonra kaşık yardımıyla yavaşça suya bırakın. 8 dakika ayarlayın ve zaman dolduktan sonra yumurtaları tamamen soğuyana kadar soğuk suyun altına tutun. Bu yöntemle enfes haşlanmış yumurtalar yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Alıntı
Milliyet



Çevrimdışı riko.azenec

  • Girişimci
  • **
  • İleti: 2
Ynt: Yumurta haşlamanın püf noktası
« Yanıtla #1 : 12 Nisan 2015, 11:05:23 Paz »
Teşekkürler

sponsorlu baglantilar
 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
33 Yanıt
10175 Gösterim
Son İleti 22 Ocak 2012, 11:49:21 Paz
Gönderen: sinos
3 Yanıt
2352 Gösterim
Son İleti 17 Haziran 2010, 22:02:43 Prş
Gönderen: Bilgem45
4 Yanıt
2403 Gösterim
Son İleti 10 Aralık 2009, 11:28:38 Prş
Gönderen: pınarım:)
7 Yanıt
3933 Gösterim
Son İleti 18 Nisan 2010, 19:02:59 Paz
Gönderen: vega
5 Yanıt
2468 Gösterim
Son İleti 25 Mayıs 2010, 13:30:03 Sal
Gönderen: Mor-Menekşe
3 Yanıt
2255 Gösterim
Son İleti 02 Ağustos 2011, 22:23:29 Sal
Gönderen: Ebru
2 Yanıt
3556 Gösterim
Son İleti 05 Aralık 2013, 15:17:58 Prş
Gönderen: özgüя şαнιη

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31