Gönderen Konu: eðitim anne baba çocuk/ piramit alýntý  (Okunma sayýsý 2472 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý muraturkom

• muraturkom
  • Yeni Geliþimci
  • Ýleti: 262
eðitim anne baba çocuk/ piramit alýntý
« : 03 Haziran 2009, 18:58:09 Çrþ »

sponsorlu reklamlar

Piramit bir kiþisel geliþim modelidir
Modelimiz, kiþinin  sahip olduðu, farkýna varamadýðý,  kullanmadýðý, kolayýný bilmediði için zor olaný seçtiði, her türlü yeni davranýþ biçimlerini ortaya çýkararak benimsemesi, eðitimi sonraki yaþam süresince de uygulayabilmesini saðlamaktýr.

Anne babalara mesaj:        1. Eþler çocuðun yanýnda toplumun onaylamadýðý þekilde hakaret dolu tartýþmasýnlar.
        2. Eþler çocuklarýna anlamakta güçlük çekeceði kendi sorunlarýyla ilgili konularda  arabulucu yada haklý haksýz yorumu yaptýrmasýnlar.
         3.Çocuðun harçlýktan önce ihtiyaç duyduðu önemli unsur ilgidir.ona para deðil özel zaman ayýrmalýsýnýz. Birlikte sinemaya  gitmek, futbol oynamak,yemek yapmak,arkadaþlarýndan,okuldan,öðretmenlerinden güncel olaylardan seçerek onunla akþam yatmadan önce 10 dk. Birlikte konuþmak. Ona  bu eyleminizi daha önceden bildirin. Örn: oðlum seninle her gün sohbete baþlayacaðýz. Konuyu ikimiz seçeceðiz. Önümüzdeki hafta pazartesiden sonra baþlamak sence de uygun mu?
   4. Onu hatalý olduðu bir konuda uyaracaðýnýz zaman yanlýþ yapma nedenini , niçin onu uyardýðýnýzý ,doðrusunun ne olduðunu açýklamalýsýnýz. Örn: bardaðý düþürerek kýrdý.
Ona “sen sakarýn birisin.” Demek yerine “ bardak yada cam eþyalarý taþýrken dikkatli olmalýsýn. Etrafa saçýlan parçalardan temizlerken göremediklerimiz aileden birisinin ayaðýný yaralayabileceðini söyleyerek. Gerekçeli  uyarýlar yapýnýz.
   5.Çocuða yasakladýðýnýz davranýþlarý kendiniz yapmamalýsýnýz. Sigara aðzýndayken çocuða bu alýþkanlýðýn kötü olduðunu anlatmayýnýz.. Ona inandýrýcý gelmez.
   6.Tutarlý olmalýsýnýz. Yaptýðý bir hata sonucunda  tepki gösterdikten sonra benzer baþka bir hatasýndan sonra uyarýda bulunmazsanýz.doðruyu yanlýþý karýþtýrmasýna neden olursunuz.
       7.Ödül ve cezayý çok sýk olmadan abartmadan kullanmalýsýnýz. Okulu bitirince sana cep  telefonu alacaðým vaadi normal bir ödüldür. Ekonomik  durumunuz iyi olsa bile sana araba alacaðým abartýlý bir ödüldür. Onun severek yaptýðý futbol oynamama cezasý normaldir. Kýsa bir süre odasýnda kalmak mecburiyeti gibi cezalar uygundur.onur kýrýcý cezalardan uzak durulmalýdýr.

dilerseniz siz de kendi tecrübelerinizi ekleyeyebilirsiniz.

Çevrimdýþý GÜLBANU38

• Etkin Geliþimci
  • Ýleti: 600
« Yanýtla #1 : 03 Haziran 2009, 23:08:30 Çrþ »
paylaþým için tesekkürler emeðine saðlýk :)

Çevrimdýþý Korsan

• Süper Moderatör
  • *
  • Ýleti: 8.627
« Yanýtla #2 : 04 Haziran 2009, 11:22:53 Prþ »
Deðiþik bir þey varmý diye okudumda, bulamadým vesselam.
Klasik cümleler.Bilindik durumlar.

Çevrimdýþý muraturkom

• muraturkom
  • Yeni Geliþimci
« Yanýtla #3 : 04 Haziran 2009, 11:42:01 Prþ »
gülbanu 38 / teþekkür ederim. 

Çevrimdýþý Su Perisi

• Kendini Aþan Geliþimci
  • Ýleti: 6.813
« Yanýtla #4 : 04 Haziran 2009, 13:58:39 Prþ »
Egitimin verimli olabilmesi için,öncelikle ailelerin egitim almasý basma kalýp fikirlerden,yetiþme tarzlarýndan,"biz böyle gördük" düþüncesinden soyutlamak,bu fikilerinden arýndýrmak gerek..
Bunun için egitim veriyoruz anne babaalra,AÇEV da... Kimilerin kalýplarýndan çýkmasý zaman alýrken,kimileri zincirlerini çabuçak kýrabiliyorlar...Buda egitimciler olarak bizi mutlu ediyor..Aile içinde ebeveyinlerle kuþak çatýþmasý yaþamadan atlatýldýkca sorunlar,doðru iz üstünde oldugumuza seviniyor,daha bir mutluluk ve heyecanla sorunlarý aþýp,kendine özgüveni tam bireyler yetiþtirmenin mutlulugunu yaþýyoruz... :)

Teþekkürler Murat,bilindik ama uygulamaya gelince uzak durulan sorular ve yanýtlarý için..

Çevrimdýþý muraturkom

• muraturkom
  • Yeni Geliþimci
« Yanýtla #5 : 04 Haziran 2009, 14:13:35 Prþ »
su perisi/
  öncelikle açevde verdiðiniz hizmet çok kutsal sizlere herkes adýna teþekkür etmeliyim.ayrýca bilinmedik hatta uygulamakta güçlük çekilen ancak aile ve çocuða faydalý olduðuna inandýðýnýz konularý paylaþýrsanýz. ben de bunlarý gelecek sene kendi veli lerimiz öðrencilerimizde uygulamak isterim.  pardon ama öðrenim durumunuz neden ilkokul gözüküyor. hocam

Çevrimdýþý Su Perisi

• Kendini Aþan Geliþimci
  • Ýleti: 6.813
« Yanýtla #6 : 04 Haziran 2009, 20:39:09 Prþ »
Realde çoçuk eðitimi ile içli-dýþlý oldugumdan,sanalda olsa biraz uzak kalmaya çalýþýyorum (:
Yani,iþi eve getirmemek gibi  ::)

Bir konu eklemiþtim aylar önce o konuyu ilk olarak fotokobi çekip sene baþýnda derslere baþlamadan annelere dagýtýrýz,sonraki derslerimizde daha verimli sonuçlar alalým,anne çoçuk çatýþmasý en aza düþürülebilsin diye...

Bakýnýz: http://www.kendinigelistir.com/forum/index.php/topic,8824.0.html

Öðrenim durumumun "ilkokul" yazmasýna gelince,ben þeçmedim,öyle gelmiþ,deðiþtirmeyide iç düþünmedim...
Duvarda asýlý diplomalar insani insan yapmaya yetmez...Eðitim durumuna hiç takýlmadým,insanýn kafasýndaki düþünce sistemi kendi kendini hep yenilemeli...Ve þunuda belirtmek isterim,hazýr sordun madem,okulu farklý yollardan kendi çabalarýmla bitirdim,yolumu çizmiþ olsalarda,bende kendi yolumu kendim çizdim,kendim deðiþtirdim...Ve yoluma ne kadar engel koysalar da asla vazgeçmedim...
o yüzden profildeki ögrenim durumunu deðiþtirmedim...

Hayat bir okul degil midir? Bizde bir öðrenci,sürekli bir þeyler öðreniyoruz..Kimimiz okuyarak,kimimiz yaþayarak...

Þu an olmak istedigim yerde deðilim belki,ama mesleklerin en yücesindeyim..Ben bir Anneyim  :)

Çevrimdýþý muraturkom

• muraturkom
  • Yeni Geliþimci
« Yanýtla #7 : 04 Haziran 2009, 22:11:47 Prþ »
su perisi /
  Arþivime ekledim katkýn oldu çok teþekkür ederim.
eðitim durumu kýsmýnda da yanlýþ anlaþýlmasýn sizin deðerli bir anne olduðunuz anlatýmlarýnýzdan zaten kendini belli ediyor. hoþçakalýn

sponsorlu baglantilar