Gönderen Konu: “Öteki” yok satýyor!  (Okunma sayýsý 3566 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Su Perisi

• Kendini Aþan Geliþimci
  • Ýleti: 6.813
“Öteki” yok satýyor!
« : 27 Ekim 2009, 11:04:42 Sal »

sponsorlu reklamlar

Ece Vahapoðlu’nun çok ses getiren romaný “Öteki” baský üzerine baský yapýyor.

Biri baþý açýk, diðeri türbanlý iki kýzýn yaþamýndan yola çýkarak modern ve muhafazakar kesimleri çarpýcý bir þekilde ele alan “Öteki” romaný piyasaya çýktýðý ilk hafta tükenmiþti. Kitap, okuyucudan aldýðý olumlu tepkilerle baský üzerine baský yapmaya devam ediyor.

Roman kitapçýlarýn "çok satanlar" listesinde yerini aldý. Beþinci baskýsý da tükenmek üzere…

Öteki’ de...
Amerika’da eðitim gördükleri üniversitede tanýþan, yýllar sonra Ýstanbul’da tekrar karþýlaþtýklarýnda dost olup birbirlerini yakýndan tanýyan, hayli parlak bir kariyere sahip, baþarýlý ve modern sunucu Esin ile babasýnýn þirketinde yöneticilik yapan, Ýslami deðerlere sýký sýkýya baðlý türbanlý kýz Kübra’nýn öyküsü.
Birbirlerinin dünyalarýný merak eden iki arkadaþ arasýnda giderek, sýra dýþý duygusal bir bað kurulur. Önce karþýlýklý olarak öteki’ni sonra da kendi benliklerini keþfederler. Öteki bu iki karakter üzerinden, “modern” ile “muhafazakâr” kesimdeki iþ iliþkilerini, erotizmi, evlilikleri, sosyal yaþamýn ayrýntýlarýný, aldatmayý, kaçamaklarý ve Türkiye’nin saklý gerçeklerini anlatýyor.

Çevrimdýþý rsloztrk

• Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 22
“Öteki” yok satýyor!
« Yanýtla #1 : 28 Ekim 2009, 23:54:15 Çrþ »
paylaþým için çok teþekkürler

Çevrimdýþý MAVÝMSÝ

• Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 15
“Öteki” yok satýyor!
« Yanýtla #2 : 16 Aralýk 2009, 17:50:03 Çrþ »
paylaþýmýn için teþekkürler ;)

Çevrimdýþý ekolýst

• ekolýst
  • Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 79
“Öteki” yok satýyor!
« Yanýtla #3 : 20 Aralýk 2009, 16:44:47 Paz »
merak ettim alýp okuyayým..teþekkürler paylaþýmýnýz için..

Çevrimdýþý Su Perisi

• Kendini Aþan Geliþimci
“Öteki” yok satýyor!
« Yanýtla #4 : 20 Aralýk 2009, 17:19:52 Paz »
Yok satýyor halen bulamdým:( Keþke o gün gördüðümde alsaymýþým:(

Çevrimdýþý Mor-Menekþe

• Ýþi Kavrayan Geliþimci
  • Ýleti: 1.349
“Öteki” yok satýyor!
« Yanýtla #5 : 29 Ocak 2010, 22:53:20 Cum »
Bende merak etim internetten bulursam alacam hemn bakýyorum
Teþekküler Su perisi

Çevrimdýþý Mor-Menekþe

• Ýþi Kavrayan Geliþimci
“Öteki” yok satýyor!
« Yanýtla #6 : 29 Ocak 2010, 23:02:02 Cum »
Yorumlar

"Gazetecilikte biriktirdiklerini romana aktarmýþ. Günümüz Türkiyesi'nde 'öteki' denilen kesimi cesur bir hikâyeyle anlatmýþ. Beklenmedik bir þekilde türbanlý genç kýzlarýn sorunlarýný içselleþtirip yazmýþ. Sürükleyici... Heyecanlý... Þaþýrtýcý!"

Hýncal Uluç  / Sabah

"Ece Vahapoðlu, birbirimizi ötekileþtirmemize neden olan kalýplarýn ne kadar kýrýlgan olabileceðini gösteren bir roman yazmýþ. Tebrikler."

Mehmet Y. Yýlmaz / Hürriyet

"Ýki farklý kadýný  çok iyi analiz ederek birbiriyle kesiþtiren bir roman. Beklenmedik bir çalýþma."

Reha Muhtar / Vatan

"Çok vurucu. Senaryolaþtýrýp film yapmalý. Kapak da 'al beni' diyor."

Saner Ayar/ Show TV

"Öteki ile beriki Türkiye'nin kesiþme noktalarýný çok da güzel anlatýyor Ece Vahapoðlu"

Funda Özkan / Radikal

"Ece Vahapoðlu, birbirine baþkalaþmýþ insanlarýn etrafýnda dolaþmak yerine, içine dalmýþ. Ayrý ayrý girdiði iki kapýdan bir yol açmýþ ve o yolu gösteriyor. "Bu iþin ötesi, berisi yok" mesajýyla birlikte. Akýcý ve yürekli bir anlatým."

Hakký  Yalçýn / Takvim

"Oscar Ödüllü film tadýnda bir kitap. Okuduðunuz her sayfanýn sonrasýný merak ettiðiniz bir eser. Karakterleriyle empati kuracaðýnýz bir kitap..."

Emre Þahin / Takvim

"Karakterlerden birinin 'Bir þeye sýmsýký tutununca, akýl ve mantýk devre dýþý kalýyor, Öteki düþmanlaþýyor, yabancýlaþýyor' sözü bence bütün romanýn hikâyesi."

Mehmet Kamýþ / Zaman

"Ýki kesimi de beklediðimden daha iyimser anlatmýþ."

Elif Çakýr / Taraf

"Kendi içindeki ötekini bulmaya çalýþtýkça, diðerlerini anlamak kolaylaþacaktýr. Ece Vahapoðlu, kendi içindeki yolculuðun baþlangýcýný romanlaþtýrarak bir adým atmýþ. Onun adýmlarý yol gösterici olacaktýr."

Prof. Dr. Bengi Semerci / Psikiyatr

Su Perisi umarým kýzmasý :-\ kitapla ilgili yorumlarý paylaþmak istedim

Çevrimdýþý Mor-Menekþe

• Ýþi Kavrayan Geliþimci
“Öteki” yok satýyor!
« Yanýtla #7 : 30 Ocak 2010, 17:38:14 Cts »
Yorumlar

"Gazetecilikte biriktirdiklerini romana aktarmýþ. Günümüz Türkiyesi'nde 'öteki' denilen kesimi cesur bir hikâyeyle anlatmýþ. Beklenmedik bir þekilde türbanlý genç kýzlarýn sorunlarýný içselleþtirip yazmýþ. Sürükleyici... Heyecanlý... Þaþýrtýcý!"

Hýncal Uluç  / Sabah

"Ece Vahapoðlu, birbirimizi ötekileþtirmemize neden olan kalýplarýn ne kadar kýrýlgan olabileceðini gösteren bir roman yazmýþ. Tebrikler."

Mehmet Y. Yýlmaz / Hürriyet

"Ýki farklý kadýný  çok iyi analiz ederek birbiriyle kesiþtiren bir roman. Beklenmedik bir çalýþma."

Reha Muhtar / Vatan

"Çok vurucu. Senaryolaþtýrýp film yapmalý. Kapak da 'al beni' diyor."

Saner Ayar/ Show TV

"Öteki ile beriki Türkiye'nin kesiþme noktalarýný çok da güzel anlatýyor Ece Vahapoðlu"

Funda Özkan / Radikal

"Ece Vahapoðlu, birbirine baþkalaþmýþ insanlarýn etrafýnda dolaþmak yerine, içine dalmýþ. Ayrý ayrý girdiði iki kapýdan bir yol açmýþ ve o yolu gösteriyor. "Bu iþin ötesi, berisi yok" mesajýyla birlikte. Akýcý ve yürekli bir anlatým."

Hakký  Yalçýn / Takvim

"Oscar Ödüllü film tadýnda bir kitap. Okuduðunuz her sayfanýn sonrasýný merak ettiðiniz bir eser. Karakterleriyle empati kuracaðýnýz bir kitap..."

Emre Þahin / Takvim

"Karakterlerden birinin 'Bir þeye sýmsýký tutununca, akýl ve mantýk devre dýþý kalýyor, Öteki düþmanlaþýyor, yabancýlaþýyor' sözü bence bütün romanýn hikâyesi."

Mehmet Kamýþ / Zaman

"Ýki kesimi de beklediðimden daha iyimser anlatmýþ."

Elif Çakýr / Taraf

"Kendi içindeki ötekini bulmaya çalýþtýkça, diðerlerini anlamak kolaylaþacaktýr. Ece Vahapoðlu, kendi içindeki yolculuðun baþlangýcýný romanlaþtýrarak bir adým atmýþ. Onun adýmlarý yol gösterici olacaktýr."

Prof. Dr. Bengi Semerci / Psikiyatr

Su Perisi umarým kýzmasý :-\ kitapla ilgili yorumlarý paylaþmak istedim

Çevrimdýþý Su Perisi

• Kendini Aþan Geliþimci
“Öteki” yok satýyor!
« Yanýtla #8 : 30 Ocak 2010, 17:44:48 Cts »
Neden kýzayým caným ya aksine memnun olurum görüþleriniz ve eklemelerinizden-yýkýcý deðil yapýcý olduðu taktirde- memnun oluyorum..
Yorumlarý hiç okumamýþtým gerçektende etkileyici bir yaný var,içimizdeki ötekileþmeyi görmemekte-her iki yan içinde-

Bu arada kitap artýk yok satmýyor:) ben buldum Sabattin ALÝ'nin romanlarýný okuyorum bitince sýrada o var sonra bende yorumumu yaparým:)

Çevrimdýþý Mor-Menekþe

• Ýþi Kavrayan Geliþimci
“Öteki” yok satýyor!
« Yanýtla #9 : 30 Ocak 2010, 21:32:05 Cts »
Neden kýzayým caným ya aksine memnun olurum görüþleriniz ve eklemelerinizden-yýkýcý deðil yapýcý olduðu taktirde- memnun oluyorum..
Yorumlarý hiç okumamýþtým gerçektende etkileyici bir yaný var,içimizdeki ötekileþmeyi görmemekte-her iki yan içinde-

Bu arada kitap artýk yok satmýyor:) ben buldum Sabattin ALÝ'nin romanlarýný okuyorum bitince sýrada o var sonra bende yorumumu yaparým:)

Tamam senin yorumunu merakla bekliyorum kitabý internetten bulmadým daha ama okuduðum zaman bende yorum yazacam :)

Çevrimdýþý Su Perisi

• Kendini Aþan Geliþimci
“Öteki” yok satýyor!
« Yanýtla #10 : 02 Þubat 2010, 22:08:24 Sal »
Sabaattin romanýndan sonr aiki kitap girdi araya gökden düþmüþ gibi o yüzden biraz geçikmeli okuyacagým ama okuyacagým:)

sponsorlu baglantilar