Gönderen Konu: ANAOKULU KREÞ AÇMAYI DÜÞÜNÜYORUM BASARILI OLABÝLÝRMÝYÝM??  (Okunma sayýsý 20604 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý arzuseli

• Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 9

sponsorlu reklamlar

MRB ARKADASLAR,CADDE ÜZERÝNDE YENI YAPILAN SÝTENÝN GÝRÝÞÝNDE 2 DAÝRE BÝRLEÞTÝREREK ORTAKLI BÝ ANAOKULU KRES ACMA DÜÞÜNCEM VAR,CEVRE ANALIZI YAPTIÐIMDA YAKININDA ANAOKULU KRES GÝBÝ BÝ YER YOK AYRICA CEVRESINDE BÝR SÜRÜ SÝTE OLDUÐUNDA KONUM OLARAK ÝÞ YAPABÝLECEÐÝNÝ DÜÞÜNÜORUM ANCAK BU KONUDA EÐÝTÝMLÝ OLMADIÐIM ÝÇÝN,KRÝZÝ DE GÖZ ÖNÜNE ALDIÐIMDA OLURMU OLMAZ MI DÝYE TEREDDÜTLERÝM VAR,BENÝMLE BU KONUDA DÜÞÜNCELERÝNÝZÝ PAYLAÞIRSANIZ SEVÝNÝRÝM :)

Çevrimdýþý uzmaným

• ömer
  • Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 10
    • kiþisel geliþim ve baþarý
ANAOKULU KREÞ AÇMAYI DÜÞÜNÜYORUM BASARILI OLABÝLÝRMÝYÝM??
« Yanýtla #1 : 07 Nisan 2010, 23:53:29 Çrþ »
 ;D

Çevrimdýþý ibrahimgemlik

• Ýbrahim
  • Yeni Geliþimci
  • Ýleti: 266
« Yanýtla #2 : 08 Nisan 2010, 13:03:23 Prþ »
Aç gitsin battý balýk yan gider.

Kadýkoyde bircok kreþ var içide týkabasa cocuk dolu :)
Sabahlarý bazen onlarýn bahcede oyun oynarken dinledýklerý ingilizce sarkýlarla uyanýyorým.

Szde bakýrkoy gibi biryerde rabet olacagýný dusunuyorum tabi bu düþünceler amatörce ve benim.
Bir anket yapsanýz olmaz mý?Durun bir kaldýrýmda cevýrýn ablalarý abileri amcalarý sorun.

Çevrimdýþý SERDARÖZ

• Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 75
« Yanýtla #3 : 11 Nisan 2010, 21:38:53 Paz »
ne yaparsan yap, güvenilir ve huzurlu bir mekan olmasýna dikkat etmelisin, bunu da gerek kalýrsa insanlara anlatmak için çabalamalýsýn diye düþünüyorum , müþteri müþteriyi deðil müþteri müþterileri çekecektir. baþarýlar :)

Çevrimdýþý kariyer

• Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 4
« Yanýtla #4 : 27 Nisan 2010, 12:01:43 Sal »
merhaba ben bi kreþ sahibiyim....öncelikle bu iþi yapmak istiyorsan çocuklarý çok sevmen gerekiyor ve çok para kazanmayý düþünmeyeceksin...çok stresli bir iþtir sorumluluðu çok yüksek ama bana göre en mutluluk verici bir iþ 7 yýldýr yapýyorum,  ben bu iþi ama mesleðimde bu benim,6 yýl özel kreþlerde çalýþtým ançak deneyimden sonra açtým kreþi, gercekten çok iyi düþünmeni isterim...birde artýk o kadar kolay deðil  kreþ açmak yönetmelikler çok sýk deðiþiyor..en güzel yaný çok sosyal bir çevren oluyor  minicik öðrencilerin büyüyüp baþarýlý olmalarý görmek en büyük mutluluk, kreþ iþi çok baþka biþeyyy..

Çevrimdýþý crt

• Moderatör
  • *
  • Ýleti: 8.438
    • http://www.enpama.com/
« Yanýtla #5 : 27 Nisan 2010, 12:14:23 Sal »
MRB ARKADASLAR,CADDE ÜZERÝNDE YENI YAPILAN SÝTENÝN GÝRÝÞÝNDE 2 DAÝRE BÝRLEÞTÝREREK ORTAKLI BÝ ANAOKULU KRES ACMA DÜÞÜNCEM VAR,CEVRE ANALIZI YAPTIÐIMDA YAKININDA ANAOKULU KRES GÝBÝ BÝ YER YOK AYRICA CEVRESINDE BÝR SÜRÜ SÝTE OLDUÐUNDA KONUM OLARAK ÝÞ YAPABÝLECEÐÝNÝ DÜÞÜNÜORUM ANCAK BU KONUDA EÐÝTÝMLÝ OLMADIÐIM ÝÇÝN,KRÝZÝ DE GÖZ ÖNÜNE ALDIÐIMDA OLURMU OLMAZ MI DÝYE TEREDDÜTLERÝM VAR,

Çocuk eðitimi çok önemli ve hassas bir konudur ve olaya ticari olarak bakýlmamalýdýr..
Zaten siz konuyu özetlemiþsiniz eðitimli olmadýðýnýz bir dalda nasýl baþarý saðlayacaksýnýz ki?
Tabii yine de siz bilirsiniz ama zor iþ..
( Çocuk Geliþimi ve Eðitimi bölümünde okutyan  çok öðrenci var.)

Çevrimdýþý çölarslaný

• yýldýz
  • Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 28
« Yanýtla #6 : 30 Nisan 2010, 14:33:37 Cum »
merhaba arzuseli öncelikle mü'min sekman ýn bi eserini sana tavsiye ederim kesinlikle oku
kitabýn adý;Herþey Seninle Baþlar.ÖÐRENÝLMÝÞ ÇARESÝZLÝKLERE DÜÞME!
BEN BU ÝÞÝ YAPACAM VE BAÞARILI OLACAM! YANÝ BEN BU ÝÞTE MARKA OLACAÐIM DÝYORSAN
YAP.þimdiden baþarýlar...
þüphelerin ve korkularýn varsa girme :-[
ERKEKKK OL BÝRAZZZ :)

Çevrimdýþý crt

• Moderatör
  • *
« Yanýtla #7 : 30 Nisan 2010, 14:39:36 Cum »
ERKEKKK OL BÝRAZZZ : )

Yorumun gerçekten güzeldi  tamda dikkatle okudum ki  son cümlede konuyu tiye aldýðýný düþündüm ..
Umarým yanýlýyorumdur?

Çevrimdýþý çölarslaný

• yýldýz
  • Giriþimci
  • **
« Yanýtla #8 : 01 Mayýs 2010, 13:01:34 Cts »
kesinlikle yanýlýyorsun! :(

Çevrimdýþý çölarslaný

• yýldýz
  • Giriþimci
  • **
« Yanýtla #9 : 01 Mayýs 2010, 13:05:15 Cts »
erkek ol brazz derken hane bizde bi deyim var ya cesaretlendirmek için iþte o babtan dedim
Not:kesinlikle bý konuda yorum yapýyorsam karþýmdakini alaya almak için yazmam
Ben giriþimci ruhunu severim ve yürekten desteklerim saygýlar..

Çevrimdýþý çölarslaný

• yýldýz
  • Giriþimci
  • **
« Yanýtla #10 : 01 Mayýs 2010, 13:07:42 Cts »
 :) ve buna dikkat edersen yani animasyona çok sevimli ve masum duruyo deilmiii

Çevrimdýþý crt

• Moderatör
  • *
« Yanýtla #11 : 01 Mayýs 2010, 13:14:05 Cts »
Çölarslaný : )
Hani arkadaþýnýz ciddi bir konuda fikir almak istemiþ ..
Zaten yorumunu beðenmiþtim sonunda  yazdýðýn bu satýr (ERKEKKK OL BÝRAZZZ )
gördüðüm için tuhafýma gitmiþti.
Bu konuda yanýlýyor olmama üzülmedim desem abartmýþ olmam.
Yaptýðýn açýklama için teþekkür ediyorum..

Çevrimdýþý çölarslaný

• yýldýz
  • Giriþimci
  • **
« Yanýtla #12 : 01 Mayýs 2010, 13:26:25 Cts »
Rica ederim kardeþim ne demek yanlýþ anlaþýlmamý düzeltmek herdaim boynumun borcudur
ilgin için asýl ben teþekkürederim :)

Çevrimdýþý çölarslaný

• yýldýz
  • Giriþimci
  • **
« Yanýtla #13 : 01 Mayýs 2010, 13:28:43 Cts »
Alfabetik Düþünme Tekniði

Melih Arat

Diyelim ki, sorunumuz sýra dýþý bir sinema salonu açmak. Elimizde büyük bir þehirde sinema salonu açacak kadar bütçe var. Ancak açacaðýmýz sinemanýn tanýnmasý ve baþarýlý olmasý için birkaç yýl beklemek istemiyoruz. Öyle bir yol olmalý ki, altý ay içinde sinema tanýnmalý, konuþulmalý, sevilmeli ve sinemaya gitmek söz konusu olduðunda akla ilk gelen seçeneklerden olmalý.  Ýlk altý ay içinde doluluk oranlarý yüksek bir sinema salonuna dönüþmeli.

UYGULAMA YÖNTEMÝ
Alfabenin harfleri dikey bir þekilde yazýlýr . Her harfle ilgili akla gelen kelimeler, harfin karþýsýna yazýlýr. Kelimelerin sorunla ilgili olmasý gerekli deðildir ve hatta ilgisiz olmasý tercih edilir. Ardýndan her kelime ile sorun arasýnda bir baðlantý, bir iliþki kurulmaya çalýþýlýr. Ýþe yarayacak gibi görünen fikirler not alýnýr. Bütün fikirlerin birlikte kullanýlmasý gibi bir kural yoktur. Yakalanan on-on beþ fikirden bir tanesi ya da uyumlu olan birkaç tanesi kullanýlabilir. Uygulamaya geçilir.

Küçük bir örnek çalýþma için çok sayýda kelime deðil, birkaç kelime seçelim: Araba, burç, çocuk, hamak. Sonra bu kelimelerle sorunumuzu baðlamaya çalýþalým.

Kutuya Hapis Olmuþ Zihinler ve Araba
Araba kelimesi ile sinema salonu nasýl baðlanabilir? Akla hemen, araba parký olan sinema salonlarý geliyor. Ancak bu, sýra dýþý sayýlmayabilir. Çünkü daha önce uygulanmýþ ve bilinen bir model. Deyim yerindeyse kutunun içinden. Bu tür bilindik fikirler, akvaryumlu kafeler ve arabalý sinema salonlarý, sýra dýþý bir fikir arayan kafalarý kutunun içinde býrakabilir. Dolayýsýyla bilindik fikirlere takýlmadan, daha zor iliþki kurulacak kelime, nesne ve olgularý incelemek daha uygun olabilir.

Burçlara Ýndirim Yapan Sinema Salonu
Burç kelimesi ile sinema salonu nasýl baðlanabilir? Örneðin, sinemada burçlara göre sürekli bir indirim kampanyasý düþünülebilir. Tarih hangi burca denk geliyorsa, o burçtan olanlara indirim verilir. Böylece 12 ay boyunca her burçtan kiþinin indirim alma hakký olacaktýr.  Diyelim ki, 21 Aralýk – 22 Ocak tarihleri arasýnda Kova burcundan olanlara yüzde elli indirim verilebilir. Sinema insanlarýn birçok örnekte birkaç arkadaþ gittikleri bir yer olarak, bir Kova burcu yanýnda Kova burcu olmayanlarý da yanýnda götürecektir. Yýl boyunca tüm burçlar için indirim olduðundan sinema salonunun ilanlarý, insanlarýn ilgisini çekebilir. Sinemanýn ismi Burç olabilir. Sinema biletlerinin arkasýnda burç açýklamalarý olabilir. Salonlara burçlarýn isimleri verilebilir. Burç kavramý, dekorasyon unsurlarýnýn tamamýnda kullanýlabilir. Bu fikrin yeni müþteri getirme olasýlýðý daha çok gibi görünüyor.

Çocuðunuzu Oyaladýklarý Sinema Salonu
“Ç” harfinden devam edecek olursak, çocuk kelimesini kullanarak nasýl sýra dýþý bir sinema salonu elde edebileceðimizi düþünebiliriz.  Çocuk sahibi olmuþ çiftlerin en önemli sorunlarýndan bir tanesi, yalnýz baþlarýna yemeðe ya da sinemaya gitme özgürlüklerinin önemli ölçüde kýsýtlanmýþ olmasýdýr. Þimdi bir sinema salonu düþünelim; ayný anda iki film baþlýyor. Bir tanesi yetiþkinler için, diðeri de çocuklar için. Çocuklar için olan salonda pedagoji eðitimi almýþ, çocuklarla çok iyi anlaþabilen uzman gençler var. Sinema koltuklarý yok, onlarýn yerine yastýklar ve yere serilmiþ yumuþak kalýn tüylü halýlar var. Yetiþkinler kendi beðendikleri filme girmeden önce, çocuklarýný bu salondaki uzman gençlere emanet ediyorlar ve filmlerini izlemeye gidiyorlar. Bu tarz bir sinema salonu, birçok çocuklu aile için çok cezp edici olabilir. Hatta sunduklarý hizmeti yüksek olarak da fiyatlandýrabilirler.

Hamaklý Sinema Salonu
“H” harfinde ilk karþýmýza gelen kelime hamak. Hamak ile sýra dýþý sinema salonu olur mu? Açýkçasý harika olur gibi görünüyor. Düþünsenize amfi-tiyatro þeklinde bir salonda uygun açýda yerleþtirilmiþ bir perde ve hamakta uzanarak seyrettiðiniz bir film. Oldukça çekici bir fikir gibi duruyor. Üstelik maliyet olarak da, hamaklarýn maliyeti koltuklardan daha az olacaktýr. Sinemanýn ismi de Hamak olabilir. Dekorasyon olarak da biraz daha yazlýk, bambu malzemeden yapýlmýþ unsurlar kullanýlabilir. Düþünsenize böyle bir sinema olsa, siz ya da arkadaþlarýnýz gitmeyi arzu etmez misiniz?

Alfabetik Düþünme Tekniði, Bizi Yaratýcý Kýlabildi mi?
Sýra dýþý bir sinema salonu kurma konusunda Alfabetik Düþünme Tekniði ile yaptýðýmýz çalýþma, gerçek yaþamda on beþ dakika kadar sürüyor. Bu tür bir teknik olmadan bu kadar kýsa sürede bu kadar sýra dýþý fikir aklýmýza gelir miydi? Seminer katýlýmcýlarýmýz bu soruya “gelmezdi” diye cevap veriyor. Alfabetik düþünme tekniði bizi, içinde bulunduðumuz düþünme kutusundan dýþarý çýkarýyor.

arzuseli bu tekniðin senin giriþim düþüncene katký sunacaðýný tahmin ediyorum bi dene istersen

Çevrimdýþý çölarslaný

• yýldýz
  • Giriþimci
  • **
« Yanýtla #14 : 01 Mayýs 2010, 13:31:17 Cts »
bu konuyu formda seminer bölümüne taþýmýþtým ama senýn dikkatini özellikle bu tekniðe çekmek istedim bu konuda son yazým umarým ne kadar ciddi oldumu anlatabilmiþimdir saygýlar...

Çevrimdýþý crt

• Moderatör
  • *
« Yanýtla #15 : 01 Mayýs 2010, 13:38:16 Cts »
Çölarslaný : ) dikkat ettiysen yazýný beðendiðimi baþtan söylemiþtim.
Oldukça duyarlý ve bilgili olduðunu farkettim.
Ýþte bunda kesinlikle yanýlmadýðýmý biliyor sonsuz baþarýlar diliyorum .

Çevrimdýþý cokbýlmýs

• Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 26
« Yanýtla #16 : 24 Haziran 2010, 23:45:59 Prþ »
ana okulu yada herhangý býr iþ kurmak giriþim adýnda guzel geliþmeler fakat,ben derimki,acýzane fikrim..her ne iþ yapýyosanýz yapýn fama kurmayý duþundugunuz iþ için mutlaka bilgi ve tecrube elde edinin...bunu neden söyluyorum,dýyorsunuzki ben bu iþte tecrubesýzým ,yaný daima tecrubelý býr ortak a yada calýþana mecbur olcaksýnýz o sebeble de iþin içine ilk once konuyla ilgili eðitim alarak baþlayýn.bir söz vardýr,çýraklýðýný yapmadýgýn iþin ustasý olamassýn.bu sözu sýzý umutsuzluga dusurmek yada kýrmak ýcýn söylemýyorum sadece bazý seylere dýkkt edýn dýyorum.baþarýlar dilerim.

Çevrimdýþý arzuseli

• Giriþimci
  • **
« Yanýtla #17 : 16 Aðustos 2010, 15:02:15 Pzt »
bu sitede yazý yazdýðýmý unuttuðum için yazýlarýnýzý gec okudum:(.öncelýkle arkadaslar yorumlarýnýz için ayrý ayrý tsk ederým:)
aslýnda anaokulu beným için bi hayaldi, çok bilmiþin yazdýðý gibi çýrak olmadan usta olunmaz fikrine bende katýlýorum lakýn bu iþi yapmak istememdeký sebep ortak olacaðýmý düþündüðüm kres sahýbý tecrübelý yaslý bi hanýmefendý idi.asýl mesleðim gayrýmenlkul satýs sorumluluðu beylýkduzu bölgesýnde lüks bi sitenýn satsýný yapýorum giriþ dairelerýmýz bu iþ için cok uygundu tek eksiðim bu iþi yapabileceðim bi ortak tý onu bulduðumu zannedýp bu iþe girmek isteðim vardý cocuklarý severým kendini övmek gibi olmasýn ama sorumluluk sahýbý azýmlý biriyim,bu iþi yapabileceðimi düþünüodum velhasýl bu süreç zarfýnda insanlara daha doðrusu ticari hayatta kýmseye güvenmeyeceðini öðrendým.neden dersenýz iþ yapacaðým kiþinin doðru kiþi olmadýðýný görünce bu fikirden vazgectým.eðer bi iþi yapmak istiosan ya o iþte ii bi çýrak olacaksýn ya da gercekten iþin eðitimini alacaksýn diee düþünüorum.o yüzden kendi iþime tamamýyla yöneldim tek sýkýntým hafta sonu tatýlýn olmamasýydý:( ama olsun iþimde baþarýlý olduðum için tek sorunum o olsun
bu arada anaokul hayalýmden vazgecmiþ deilim sadece þimdilik erteledým:)
onunn için gereklý donanýma sahýp olduktan sonra neden olmasýn:)

Çevrimdýþý arzuseli

• Giriþimci
  • **
« Yanýtla #18 : 16 Aðustos 2010, 15:09:54 Pzt »
çölarslaný mrb yazýlarýný okurken hayrete düþtüm diyebýlýrým neden dersen kaç ay önce yazdýðýný bugün okurken elýmde kýz arkadasýmýn almýþ olduðu mümin sekmanýn yazdýðý hersey senýnle baþlar kitabý vardý  :) suan kitabýn 20. sayfasýndayým beðenerek okuduðum kitap,çok þeyinde deðiþtireceðini inandiðim  bi kitap.

alfabetik düþünme tekniði de deðiþik farklý bi yöntem muhakkak deneyeceðim:)önerilerin için tsk ederým:)

Çevrimdýþý M

• Kendini Aþan Geliþimci
  • Ýleti: 3.484
« Yanýtla #19 : 16 Aðustos 2010, 15:11:31 Pzt »
MEB'e baðlandý ana okullarý  beþ yaþýndan itibaren zorunlu oldu..Ýmkanlar yeterliyse neden olmasýn önü açýk bi meslek diye düþünüyorum

sponsorlu baglantilar