Gönderen Konu: kendinizi ne kadar tanýyorsunuz  (Okunma sayýsý 11691 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý firstmoontr

• Yeni Geliþimci
  • Ýleti: 235
kendinizi ne kadar tanýyorsunuz
« : 08 Nisan 2007, 11:14:34 Paz »

sponsorlu reklamlar

Hiç düþündünüz mü kimsiniz,nasýl bir kiþiliðe sahipsiniz,
      sinirli,sakin, mütevazi, sorumluluk sahibi,  sorumsuz, kýrýlgan ,umursamaz, nasýl birisiniz.
Hangi durumda nasýl davranýrsýz?
Nelere kýzar nelere kýrýlýrsýz?
Kendimizi ne kadar tanýyorsak o kadar bu hayatta baþarýlý olabiliriz. Bizim  mutlu olmamýz için ne yapmamýz gerekiyor. Ne istiyoruz ii bir kariyer mi, iyi bir evlilik mi, evliysek mutlu bir evlilik mi, herkes tarafýndan sevilen sayýlan biri olmak mý, yoksa sadece para kazanmak mý? Olmak istediðimiz yerdemiyiz veya ne kadar yakýz. Hayatta ne kadar baþarýlýyýz Bunlarý daha çok sýralayabiliriz. Ama þu bir gerçek ki bir çok þey kendi elimiz de. Hayatýmýzýn hakimi biziz. Biz farkýnda olarak veya farkýnda olmayarak  hayatýmýzý yönlendiriyoruz.
Kendimiz için ne yapýyoruz. Kendimizi hangi durumlarda   mutlu ve huzurlu hissediyoruz.  Amaçlarýmýz için ne kadar çalýþýyoruz. Yoksa sadece istiyor ama çabalamýyormuyuz. Bizim çabalamamýzý engelleyen þeyler neler bunlarý düþünüp çözmek için uðraþtýz mý?   
Aslýna özetle þunu demek istiyorum. Kendimiz ne kadar seviyoruz ve kendimiz için beden ve ruh saðlýðýmýz için ne yapýyoruz. Günümüzde birçoðumuz iyi beslenmiyoruz. Artýk hayatýmýz  stres, koþuþturma vb. geçiyor. Sevdiklerimizle zaman geçirmeye bile vakit bulamýyoruz çoðu zaman. Kendimize zaman ayýramýyoruz ki sevdiklerimize ayýrabilelim.  Her geçen gün ömrümüzden bir gün geçiyor. O günü güzel geçirebilecekken belki kendimize zehir ediyoruz.
Kalkýn aynaya bakýn sizin gibi varmý bir tane daha. Ayný size benzeyen sizin gibi  özel varmý. Bizden bi tane daha yok. Her günümüz güzel olmalý. Kendimizi mutlu etmeliyiz. Aile önemli, arkadaþlar önemli ama bizden önemli deðil. Biz iyi olmalýyýz ki onlarda iyi olsun.
Kendimizi sevmemiz için önce kim olduðumuzu bilmemiz gerekli.  Her halimizle kendimizi sevmemiz  ve kabullenmemiz gerekli.Sinirli olabiliriz, heyecanlý olabiliriz vb. ona göre adým atmalýyýz. Ýyi ve kötü her huyumuzla kendimizi sevmeliyiz. O zaman mutlu olabiliriz. Hangi alanlarda baþarýlý oluruz hangi olanlara baþarýsýz oluruz bilirsek ona göre hayatýmýza yön verebiliriz.
Biz teker teker birey olarak çok özeliz. Lütfen bir günü kendinize ayýrýn ve düþünün hatta yazýn. Kendinizi yazýn. Kiþiliðinizi, hayattan beklentilerinizi, nerde olmak istediðinizi ve olup olmadýðýzý. Sonra onlarý tek tek okuyun kendinize. Eðer beðenmediðiniz ve size zarar veren bir huyunuz varsa eðer deðiþtirebiliyorsanýz deðiþtirin. Eðer deðiþtiremiyorsanýz onu kabullenin. Kendinizi çok sevin. Ancak böyle mutluluk ve huzur içinde yaþayabilirsiniz. Yoksa bir gün gelir geriye dönüp baktýðýmýzda birçok ah keþke þurda þunu yapsaydým, ah keþke þunu söyleseydim vb. deriz kendimize. 

Size sormak istiyorum kendinizi ne kadar tanýyor ve seviyorsunuz!!!

Çevrimdýþý esranur

• Ýþi Kavrayan Geliþimci
  • Ýleti: 1.139
« Yanýtla #1 : 08 Nisan 2007, 21:03:11 Paz »

yazýn gercekten cok hoþ,eline saglýk:) dediðin gibii insan olaný kabul etmelii ve amaclarý ugrunda biraz fedakarlýk etmeli, bunun baskaa yolu yok cünkü...

Çevrimdýþý so_kucuk

• Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 1
« Yanýtla #2 : 12 Nisan 2007, 12:29:51 Prþ »
çok haklýsýn arkadaþým. hayat þartlarý ve yaþam gerçekte ne istediðimizi hep gölgeliyor ve biz geçip giden zamaný farkedemiyoruz. bunu okuyunca bir kez daha farkýna vardým. iyi günler  :)

Çevrimdýþý Hünkar

• Yeni Geliþimci
  • Ýleti: 120
« Yanýtla #3 : 13 Nisan 2007, 14:09:04 Cum »
Bu güzel cümlelere  n dememem gerekiyorki ama kendimi galiba daha tanimamisim  nasil kendimi taniyabilmek icin biri oldugumu cikarmayi nesekil kendimi taniyayim.i

Çevrimdýþý pýnar2007

• Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 29
« Yanýtla #4 : 17 Eylül 2007, 18:15:35 Pzt »
paylaþým için tþkl kendimi tam keþfedemesemde kendimi tanýyorum ne istediðimi ne yaptýðýmý biliyorum oleyy :)

Çevrimdýþý Paradoks

• Ýþi Kavrayan Geliþimci
  • Ýleti: 1.609
« Yanýtla #5 : 17 Eylül 2007, 19:38:21 Pzt »
Kendimi yeterince tanýyorumm.. ama bazen bazý durumlarda nasýl davranacýgýmý kestiremedigimde oluyorr.. :-[ Kendimi sevmeye gelince özgüven grafigim sýfýrýn altýný gösteriyorrr.. :(

Çevrimdýþý çiçek

• Etkin Geliþimci
  • Ýleti: 804
« Yanýtla #6 : 17 Eylül 2007, 19:39:46 Pzt »
kendýmý 3 kelýmeyle anlatajak kadar tanýorum
-nazlý
-agresif
-hassas
budur yane...vede kendýmý seforummm kendýmle barýþýk biriyim falan filan :)

Çevrimdýþý Kardelen

• kardelen çiçeði kadar cesaretin yoksa sakýn aþýk olmaaa :(
  • Etkin Geliþimci
  • Ýleti: 841
« Yanýtla #7 : 17 Eylül 2007, 20:10:20 Pzt »
paylaþým için tþkler gerçekten çok güzel bi yazý ve doðru þeyler ifade ediyor bende kendimi seviyorum ama okadar vakit ayýrmam aslýnda benim kendimi sevmem ruh halime göre deðiþiyor neyse saol güzel paylaþýým için....

Çevrimdýþý Safari

• Aloha.!
  • Kendini Aþan Geliþimci
  • Ýleti: 4.863
« Yanýtla #8 : 17 Eylül 2007, 20:25:38 Pzt »
hmm

Çevrimdýþý Paradoks

• Ýþi Kavrayan Geliþimci
  • Ýleti: 1.609
« Yanýtla #9 : 17 Eylül 2007, 20:38:50 Pzt »
Sen ne kadar tanýyorsun kendini.. Safari... ::)

Çevrimdýþý Safari

• Aloha.!
  • Kendini Aþan Geliþimci
  • Ýleti: 4.863
« Yanýtla #10 : 17 Eylül 2007, 20:39:54 Pzt »
Çok iyi tanýyorum.. sadece bi konu haricinde :)

Çevrimdýþý feridis

• feridis
  • Yeni Geliþimci
  • Ýleti: 348
« Yanýtla #11 : 02 Kasým 2007, 23:24:41 Cum »
kendimi tanýyorum ama yeri geldiðindede bu benmiyim diyorum yani benim ypacaðým þeyler bunlar olmamalý diye düþünüyorum sanýrým bu birazda hayattan kaynaklanýyor..gerçekten öyle sürekli koþuþturmaca ,bir þeylere ulaþma kendime vakit ayýrmamý engelliyor ama bu hayatta yer bulabilmek içinde bunlarý yaþamak þart..teþekkürler

Çevrimdýþý menzup

• Yeni Geliþimci
  • Ýleti: 210
« Yanýtla #12 : 08 Aralýk 2007, 16:34:28 Cts »
gerçekten þuanda insanlarýn yapmasý gereken bir durum paylaþým için teþekkürler

Çevrimdýþý PudiNq

• karmakarýsýk
  • Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 32
« Yanýtla #13 : 08 Aralýk 2007, 16:38:55 Cts »
bazen öyle oluyorki bu benlik ben miyim diye? bu da biraz kendine öz guven olmamasýndan kaynaklanýyor.. ve su gercekki halen kendime öz guvenim yok bazý konularda  :-\ gercekten guzel yazý tskler paylasýmýn için

Çevrimdýþý berrak

• ne düþünrsen osun
  • Etkin Geliþimci
  • Ýleti: 544
« Yanýtla #14 : 12 Aralýk 2007, 01:29:20 Çrþ »
kendi duygularý ile yüzleþemeyen insanýn söylediði ile yaptýðý arasýnda fark vardýr kendini tanýyan insan duygularýnýda bilir.. teþekkürrler...
ilim ilim bilmektir ilim kendini bilmektir( mevlana) ;)

Çevrimdýþý erdal_ergen

• futurist
  • Yeni Geliþimci
  • Ýleti: 169
« Yanýtla #15 : 27 Nisan 2008, 14:56:45 Paz »
Kendimizi tanýmak hayatýn felsefelerinden birtanesi sayýlýr.Ama kendimizden ve bizi biz yapan deðerlerden uzaklaþtýkça kiþiliksizleþtiðimizi ve yozlaþmaya baþladðýmýzý görüyorum.

Bunu yurt dýþý ziyaretlerimde gördüm.Çok ilginç olaný ise
Yurt dýþýndaki insanlarýn kiþilikleri ve özgüvenleri o kadar doðru orantýlý ki,gerçekten çok þaþýrdým.
Bir yönde onlardan çok çok ilerdeyiz ülke insanlarý olarak Ahlaksýzlýkta ve kiþiliksizlikte.
Dilerim siz ve sizin gibi deðerli arkadaþlar , bu topluma çok önemli bilgiler vererek onlarý yönlendirirsiniz.
 ::)
Saygýlar

Çevrimdýþý catzilla

• Etkin Geliþimci
  • Ýleti: 886
« Yanýtla #16 : 27 Nisan 2008, 18:29:09 Paz »
Son derece hassas bir insan olduðumu biliyorum.

bu benim elimde deðil yapý meselesi... ::)

bunun yaný sýra, çok neþeli ve pozitif olduðuma inanýyorum.

Kendimi çok iyi tanýyorum ve çok seviyorum. :)

Paylaþýmýn için teþekkürler arkadaþým.

Çevrimdýþý Gülþah

• gulsah
  • Kendini Aþan Geliþimci
  • Ýleti: 5.507
    • http://gulsaht.blogcu.com
« Yanýtla #17 : 27 Nisan 2008, 21:03:54 Paz »
Kendimi çoooook seviyorum ;D

kendimi tanýma yoluna 21/22 yaþlarýnda baþladým, buldum mu evet ama bazen öyle olaylarla karþýlaþýyoru ki ben bile kendimden beklemediðim bir davranýþ sergileyebiliyorum..sonra bunun üzerinde düþündüm acaba dedim " ben tutarsýz davranýþlar mý sergiliyorum?" bu soru üzerinde çok düþündüm ve iç sesimden þu cevap geldi;

evet bazý vazgeçmediðim prensiplerim var ama o anki ruh halim,karþýmdaki kiþinin ruh hali ve davranýþ sebebi bazý prensiplerimizi , verdiðimiz kararlarý, yaþam standartlarýmýz her þey ama herþey etkiliyor bu yüzden en sevdiðim hayatýmda ki sözlerden bir tanesi;

" asla ,asla deme " " affet ama unutma"

bunlar dbenden bir kýsým kesit aslýnda çok var kendimle ilgili izlenimlerim ama en çok sevdiðim yönüm kinci olmamam ve baðýþlayýcýlýðým,yardýmseverliðim ve bilgimi paylaþmam......v.b. devam eder

Çevrimdýþý ravza

• Giriþimci
  • **
  • Ýleti: 74
« Yanýtla #18 : 28 Nisan 2008, 09:40:05 Pzt »
Güzel

Çevrimdýþý Ebru

• Moderatör
  • *
  • Ýleti: 3.966
« Yanýtla #19 : 02 Mayýs 2008, 16:08:57 Cum »
Nedense toplum olarak kendimize zaman ayýrma konusunda cimri davranýyoruz.Ne spor yaparýz,ne dengeli besleniriz,ne beynimizi geliþtirmek için uðraþýrýz v.s Aslýnda sisteminde çok etkisi var.insanýn kendine zaman ayýrabilmesi için refah bir hayat sürmesi gerekir.Günümüzün çoðu iþyerinde,okulda ve buralara gidip gelebilmek için trafikte geçiyor.Zaten sabah iþe gelirken insan yolda yoruluyor.Çalýþma saatleri,koþullarý aðýr olabiliyor.Bu þartlar altýnda insan kendine nasýl vakit ayýrabilir?
Ayrýca Kendini tanýyabilmekte bence kolay bir iþ deðil.Kalýplaþmýþ þeyler olabilir,kýskancým,inatçýyým,hayalciyim vs.ama  heryeni gün ve biten gün insana yeni deðerler katabiliyor,götürebiliyor,kýsacasý insan sürekli bir deðiþim içerisinde oluyor.
Ama yaþým ilerledikçe anlýyorum ki insanýn huyu deðiþmiyor sadece tecrübenin vermiþ olduðu artýlarla davranýþlarý ,tepkisi  ve görüntüsü deðiþiyor :)

sponsorlu baglantilar