Gönderen Konu: Beyni tüketen 11 gýda !  (Okunma sayýsý 1964 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý özgüя þαнιη

  • Site Sahibi
  • *
  • Ýleti: 3.857
  • Cinsiyet: Bay
    • KendiniGelistir.COM
Beyni tüketen 11 gýda !
« : 17 Mayýs 2015, 13:29:18 Paz »

sponsorlu reklamlar

Daily Mail gazetesi beyni tüketen ve öldüren 11 gýda maddesini yayýnladý.

Ýþlenmiþ proteinler

Proteinler kas yapýcýdýr. Et ise en yüksek kalitede ve en zengin protein kaynaðýdýr. Ancak sosis, salam, sucuk ve benzeri gýdalar gibi iþlenmiþ proteinlerden uzak durulmalýdýr.

Doðal proteinler sinir sistemini yapýlandýrýrken, iþlenmiþ proteinler tam tersini yapar. Yani sinir sistemini tahrip eder.

Trans yaðlar

Kesinlikle her türlü trans yaðdan uzak durulmalýdýr. Trans yaðlar bir çok ciddi soruna yol açar. Kalp sorunlarý, kolesterol ve obezite bunlarýn en çok bilinenidir. Az bilinen ise beyne de oldukça zarar verdiðidir.

Refleksleri öldürür, beyin iþlevinin kalitesini düþürür. Ayrýca felç riskini de maksimum düzeye çýkarýr. Alzheimer benzeri etkileri de uzun vadede ortaya çýkar.

Kýzarmýþ yiyecekler

Bütün iþlenmiþ yiyecekler kimyasallar, katký maddeleri, yapay tatlandýrýcýlar ve koruyucular içerir. Bunlar hem çocuklarda hem yetiþkinlerde ciddi beyin hasarlarýna yol açar.

Kýzarmýþ veya iþlenmiþ gýdalar beyin sinirlerini zedeler. Bazý yaðlar ise diðerlerine göre daha zararlýdýr. Doðadaki en toksik ve tehlikeli kýzartma yaðýnýn ise ayçiçek yaðý olduðu tespit edilmiþtir.

Fast Food

Yakýn zamanda Montreal Üniversitesi´nde yapýlan bir araþtýrma fast food ürünlerinin beynin kimyasýný deðiþtirdiðini ortaya koymuþtur. Bu da depresyon ve anksiyete sorunlarýna yol açmaktadýr.

Fast Food ürünlerinin içindeki katký maddelerinin öðrenme bozukluðu, motivasyon eksikliði ve hafýza zayýflýðýna da yol açtýðý kanýtlanmýþtýr.

Þeker ve þeker ürünleri

Uzun süreli þeker kullanýmý nörolojik problemlere sebep olur. Ayrýca hafýzayý da zayýflattýðý tespit edilmiþtir.Öðrenme kabiliyetini zaafiyete uðrattýðý da ifade edilmektedir. Bu sebeple þekerden uzak durmak gerekir.
 
Ýþlenmiþ veya önceden piþirilmiþ gýdalar

Týpký kýzarmýþ gýdalar gibi iþlenmiþ gýdalar da merkezi sinir sistemine zarar verir. Bu da dejeneratif beyin bozukluðuna yol açar. Ýleriki yaþlarda Alzheimer´a neden olur.

Alkol

Alkolün karaciðeri iflas ettirdiði bilinmektedir. Ancak az bilinen diðer etkisi de beyni bitirip tükettiðidir. Saðlýklý düþünme yeteneðini zayýflatýr, hafýzayý da tüketir.

Kýsa vadede alkol býrakýldýðý takdirde etkileri belli bir düzeyde onarýlabilmektedir. Ancak uzun süreli kullanýmlarda kalýcý hasarlara da yol açabilir.

Nikotin

Nikotinin zararlarý saymakla bitmez. Beyinle ilgili olanýna gelince... Vücudunuzun en önemli organý olan beyninize kan gitmesini engeller... Kan gitmezse oksijen de gitmez.. Bu da beyninizin yavaþ yavaþ ölmesine yol açar. Kýlcal damarlarý týkadýðý için nörotransmitterlerin üretilmesine engel olur ve iþlevini engeller... Bu da sinir sistemini tüketir.

Çok tuzlu gýdalar
Tuzun kalbe zarar verdiðini herkes bilir. Bilinmeyen þey ise tuzun içindeki yoðun sodyum beyne de zararlýdýr ve düþünme yeteneðini zayýflatýr. Zekayý da gerilettiði ispat edilmiþtir

Tahýllar

Tahýllarýn hepsi beyin fonksiyonlarýna zarar verir. Ancak bunun tek istisnasý yüzde 100 tam kepekli tahýllardýr. Yani tam tahýllar.

Eðer çok tahýl tüketirseniz bu hýzlý yaþlanmanýza da yol açacaktýr.

Yapay tatlandýrýcýlar

Ýnsanlar zayýflamak için þeker yerine yapay tatlandýrýcý kullanýrlar. Bunlarýn daha az kalori içerdiði doðru olsa da faydasýndan çok zararý vardýr. Uzun kullanýmlarda beyin hasarýna ve zihinsel bozukluklara yol açar.



sponsorlu baglantilar
 

Related Topics

  Konu / Baþlatan Yanýt Son Ýleti
0 Yanýt
2776 Gösterim
Son Ýleti 19 Mart 2008, 11:01:26 Çrþ
Gönderen: dideM
11 Yanýt
4097 Gösterim
Son Ýleti 24 Nisan 2008, 10:23:03 Prþ
Gönderen: Kristal
1 Yanýt
1923 Gösterim
Son Ýleti 03 Haziran 2008, 14:26:16 Sal
Gönderen: re-Member
4 Yanýt
7942 Gösterim
Son Ýleti 15 Ocak 2011, 13:48:59 Cts
Gönderen: crt
3 Yanýt
3602 Gösterim
Son Ýleti 24 Ocak 2009, 18:02:03 Cts
Gönderen: Özlem
0 Yanýt
1524 Gösterim
Son Ýleti 12 Temmuz 2009, 11:59:51 Paz
Gönderen: Özlem
0 Yanýt
1731 Gösterim
Son Ýleti 08 Kasým 2011, 21:49:31 Sal
Gönderen: M

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31