Sarýmsak çayý ile fazla kilolardan kurtulun...
Gerçekten isteyen herkesin zayýflayabileceðini belirten Uzman Doktor Ender Saraç, Angelina Jolie’nin 11 kilo vermesini saðlayan sarýmsak çayýnýn tarifini açýkladý.
Yaz yaklaþýrken, baþta kadýnlar birçok insan zayýflamak için harekete geçmiþ durumda. Uzman Doktor Ender Saraç, zayýflamak için atýlmasý gereken ilk adýmýn kendini hazýr hissetmek olduðunu söylüyor ve ekliyor: “Laf olsun diye baþlanan diyet ve egzersizlerin sonu gelmez. Diyet aceleye getirilecek bir þey deðildir. Konsantre olmayý ve istek duymayý gerektirir.
ÝNCECÝK OLDUÐUNUZU HAYAL EDÝNSaraç, yaza daha ince bir bedenle girmek isteyenlere bunu baþaracaklarýna inanmalarýný ve þu imgeleme egzersizini yaparak beyinlerini de buna inandýrmalarýný tavsiye ediyor: “Duþ aldýktan sonra rahat bir koltuða oturun. Geriye yaslanýn ve bedeninizi hissetmeye çalýþýn. Kendinizi 3 ay sonraki daha güzel, daha ince, daha güçlü, daha mutlu ve daha saðlýklý halinizle düþleyin. 3 ay sonra kesinlikle böyle olacaðýnýza inanýn ve geleceði olmuþ kabul edin. Bu enerji ve inancýn, birkaç dakika boyunca tüm hücrelerinize akmasýna izin verin.”
ANGELINA JOLIE’YÝ ZAYIFLATAN KARIÞIMZayýflamanýn beyinde baþladýðýný ve aðýzda devam ettiðini belirten Ender Saraç, zayýflama sürecini hýzlandýrmak isteyenlere ise sabah-akþam sarýmsak çayý içmelerini öneriyor. Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie'nin tam11 kilo vermesini saðlayan bu çayý, Türk insanýn beslenme alýþkanlýklarýna göre yeniden yorumlayan
Saraç, bu çayýn nasýl yapýldýðýný þöyle anlatýyor:
“2 bardak suyun içine 4-5 adet parmak ucu büyüklüðünde taze zencefil veya 4-5 adet parçalanmýþ kuru zencefil koyun. Yaklaþýk 6 dakika kadar kaynatýn. Daha sonra karýþýmýn içine 2 adet büyük veya 3 adet küçük sarýmsak ve yarým tatlý kaþýðý taze sýkýlmýþ limon suyu katýn. Ilýnýnca 2 küçük kahve kaþýðý bal ekleyin. Bu çaydan her sabah ve akþam birer fincan için. Sarýmsak çayýný, çok açken veya çok tokken içmeyin. Hedeflediðiniz kiloya inene kadar birkaç hafta süreyle belirtilen oranda tüketmeye devamedin.” Ender Saraç, saðlýklý bir þekilde zayýflamak için dikkat edilmesi gereken diðer noktalarý ise þöyle sýralýyor:
GÜNDE 7 ÖÐÜN YEMEK YÝYÝN- Günde 3 ana 4 ara olmak üzere toplam7 öðün beslenin. Kahvaltýda hep ekmek, simit ve peynir gibi besinleri tüketmek yerine yaðsýz sütle beraber müsli, tamb uðday ve mýsýr gevreði yiyin. Üzerine keten tohumu ve bol tarçýn ekleyin.
- Et, tavuk, balýk ve yumurta gibi hayvansal proteinleri öðle saatlerinde tüketmeye gayret edin. Etleri tüketirken derilerini çýkartýn ve kesinlikle kýzartmayýn.
- Yumurtanýn beyazýna aðýrlýk verin. Hayvansal proteinlerle karbonhidratlarý ayný öðünde tüketmemeye gayret edin.
- Bir öðünde iki avuç dolusu yiyecekten fazlasýný yemeyin.
- Akþamlarý daha çok sebze ve bulgur, tam tahýllý ekmek, kabuklu pirinç, esmer makarna gibi karbonhidratlarla beslenin. Haftada 2 kere de bakliyat tüketmeye çalýþýn.
SALATA VE ÇORBA ÞART- Yemeklerinizde daha çok zeytinyaðý kullanmayý tercih edin.
- Ara öðünlerde sabah az þekerli mevsim meyvelerini, öðleden sonra yine az þekerli ve meyveli ürünleri ya da yoðurt, ayran, süt ve kefir gibi yaðsýz süt ürünlerini tüketin.Bunlarýn yanýnda ceviz içi, badem, fýndýk ve Antep fýstýðý yemeyi de alýþkanlýk haline getirin.
- Gece yemekten 2 saat sonra sarý leblebi ve 2-3 adet kuru kayýsý yiyebilirsiniz.
- Her öðünde yemeðin önünden yeþil salata yiyin veya sebze çorbasý için.
- Þekerli ve asitli meþrubat içmeyin.
- Günde 7 bardak su için.
- Beyaz un ve beyaz þekerden, kýzartmalardan, aðýr yaðlý þarküteri ürünlerinden,
kaymak ve derilerden, yaðlý katký ürünlerinden ve soslardan, þekerli veya þeker eklenmiþ içeceklerden ve aþýrý dozda tuz tüketiminden mutlaka uzak durun.