Gönderen Konu: Spor yapanlar neden fıstık ezmesi yemeyi tercih ediyor?  (Okunma sayısı 999 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı özgüя şαнιη

  • Site Sahibi
  • *
  • İleti: 3.828
  • Cinsiyet: Bay
    • KendiniGelistir.COM
Fıstık ezmesini sevmeyen yoktur. Onunla lezzetli kurabiyeler yapabilir ya da sadece bir dilim ekmeğin üzerine sürerek tadını çıkarabiliriz. Peki fıstık ezmesini çekici kılan nedir? Neden fıstık ezmesi masum enerji vericiler sınıfındadır inceleyelim:

Bilinen en basit gerçek fıstık ezmesi çok iyi bir protein kaynağıdır. 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi ortalama 4 gram protein içerir. Bu da demek oluyor ki çalıştırdığınız kaslarınızı destekleyen lezzetli bir tatlı duruyor karşınızda. Üstelik de sizi egzersiz boyunca tok tutacağı için egzersiz sonunda yediğinizde aşırıya kaçmayacaksınız.

Kahvaltınıza eklediğiniz fıstık ezmeniz gün içerisinde de canınızın tatlı çekmesini engelleyecektir. Bu da demek oluyor ki gün sonunda enerjinizi tüketip şekerlemelere sarılmayacaksınız.

Yer fıstığı aynı zamanda çok iyi bir magnezyum ve E vitamini kaynağı olup, içerdiği yağlar vücuda yararlı yağlar olarak bilinir. Yani vücudun doğal olarak aldığı yağlar belirli bir miktarda kaldığı sürece aslında yapıcı ve onarıcı etki sağlamaktadır.


Ancak fıstık ezmesini tüketirken tabi ki dikkat edilmesi gereken noktalar da var. Bunlardan en önemlisi fıstığa alerjiniz olup olmadığını bilmek. Bilindiği üzere fıstık bir alerjen maddedir ve tüketilmeden önce bilmeniz gereken sizin vücudunuzun buna nasıl tepki verdiğidir.

Bir diğer dikkat etmeniz gereken şey ise tükettiğiniz ürünün ne kadar doğal olduğudur. %100 doğal ve katkısız olanları tercih etmenin her zaman önemi büyük.

Fıstık ezmeli yulaflı kurabiye tarifi:

Ev yapımı fıstık ezmesi
2 kaşık fıstık ezmesi
1 kaşık Bal
1 kaşık agave surubu
3/4 kase yulaf
1 adet muz
5-6 adet hurma

Suda 10 dakika bekletilmiş hurmaları rondodan geçiriyoruz, muz, fıstık ezmesi ve yulafı ekleyip beraber tekrar rondodan geçiriyoruz. Elde ettiğimiz karışıma biraz bal, biraz agave şurubu ekliyoruz, dilerseniz biraz daha fıstık ezmesi ekleyebilirsiniz. En son karışımdan küçük parçalar alıp kurabiye şeklinde 180 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz. Dilerseniz yulafları karışıma eklemeden önce 10 dakika (yulaflar altın rengi olana kadar) fırında bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Alıntı
UpLifers



sponsorlu baglantilar
 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
259 Yanıt
40648 Gösterim
Son İleti 08 Mart 2008, 18:05:55 Cts
Gönderen: roze
20 Yanıt
5802 Gösterim
Son İleti 13 Mart 2008, 22:38:34 Prş
Gönderen: Jazira
4 Yanıt
2013 Gösterim
Son İleti 11 Mayıs 2008, 14:46:40 Paz
Gönderen: roze
5 Yanıt
2043 Gösterim
Son İleti 19 Mayıs 2009, 07:45:07 Sal
Gönderen: Gülşah
21 Yanıt
5409 Gösterim
Son İleti 21 Nisan 2011, 11:24:36 Prş
Gönderen: crt
1 Yanıt
1543 Gösterim
Son İleti 19 Mayıs 2013, 22:33:16 Paz
Gönderen: Derya
0 Yanıt
1180 Gösterim
Son İleti 22 Mayıs 2016, 23:22:25 Paz
Gönderen: özgüя şαнιη

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31