İrademizi “MELEK” ve “ŞEYTAN” yönetiyor!

İrademizi “MELEK” ve “ŞEYTAN” yönetiyor!

1

California Teknoloji Enstitüsü’ndeki bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre insan beyninin farklı bölgelerinin sağlıksız bir yiyecek karşısında aktif hale geldiği keşfedildi.

Araştırma, beynin ’şeytan’ ve ’melek’ olarak iki farklı bölüme ayrıldığını ve irade üzerinde ikisinin de aktif olarak devreye girdiğini ortaya çıkardı. Buna göre sağlıksız bir yiyecek karşısında iradesini kullanan insanların beyinlerinde ’melek’ bölümünün daha aktif rol üstlendiği tespit edildi.

Doktor Antonio Rangel, “Ekonomi, psikoloji ve hatta dinde bazı insanlar neden iradelerini kontrol edebilirken, diğerleri edemez?” sorularına yanıt aramak için başlattıkları araştırmada beynin bu iki bölümünün insan üzerindeki etkisini saptadıklarını ve ’melek’ tarafın iradesi güçlü kişilerde çalıştığını bulduklarını açıkladı.

Zayıf iradeli bireylerin beyinlerinde ise ’şeytan’ tarafın baskın olduğuna dikkat çeken doktor, bir anket hazırlayarak bunu araştırdıklarını söylüyor. Diyet yapan katılımcılara gösterilen 50 yiyecek fotoğrafıyla beynin iki tarafının işleyişini anlamaya çalışan bilim adamları, ankete katılanların beyinlerini tarayarak iradelerin gücünü saptamaya çalıştı.

Araştırmada katılımcılardan, yemeklerin tatlarının ve sağlıklı olup olmadıklarının oylanması istendi. Bunun sonucunda iradesi güçlü olan kişilerin beyinlerinin sağlık ve lezzet arasında dengeyi kurabildiği saptanırken, ’melek tarafı’ yüksek sesle konuşmayanların sevdikleri yemeğe oy verdikleri, beslenme nitelikleriyle ilgilenmedikleri ortaya çıktı 
Kaynak : Gazeteport

770 Puan

Özgür Şahin, 2006 yılında kurduğu kendinigelistir.com’un kurucusu ve editörüdür. Bankacılıkta şube ve bölge yönetimi deneyimini; satış becerileri, ikna teknikleri ve finansal okuryazarlık alanlarındaki eğitmenlik birikimiyle birleştirir. Kişisel gelişim, iletişim, liderlik, motivasyon ve öğrenme üzerine yazar. Yazılarında karmaşık fikirleri sadeleştirmeyi, düşündüren sorular sormayı ve günlük hayatta uygulanabilecek öneriler sunmayı önemser. Gelişimi, kusursuz olmak için verilen bir yarıştan çok, insanın kendini tanıdığı ve küçük adımlarla ilerlediği bir yolculuk olarak görür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Yorumlar (1)

  1. Sonuçlar gerçektende çok ilginç. Diyet yapan katılımcılar göz önünde bulundurulunca kesinlikle doğruluk payının olduğunu düşünüyorum =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.