Anasayfa / Başarı Yazıları / Başarmama tercihi!

Başarmama tercihi!

Herhangi bir başarının üstesinden gelmiş herhangi birini gördüğünüz zaman, bilmeniz gereken şey şudur ki; o işi başaramamış milyonlarca kişi var!.. Rahat olun yani diğer rahat olanlar gibi, umursamazlar, yarınlarla hiiiç derdi olmayanlar gibi! Yani aynen de kardan adamlar gibi eriyip gideceksiniz günün birinde! Şimdi, kulağını getir de sana bir küpe fısıldayayım: Başarısızlık, bir tercihtir! Fakat sen, bu kibar sözümü şöyle anla: Başarmamak senin tercihindir! (Yolda ölen karınca, başarısız değildi. Hatta senden de başarılıydı, benden de. Hikâyesi hâlâ anlatılmakta işte…)

Hadi artık düzünden bakalım konuya, yüzünden görülen ne:

Vazgeçenlerin bin tane sebebi vardır. Bunlardan doksandokuzu sendedir! Ve tespih gibi çekersin günde beş kere: “Filan şehirde doğdum, çevrem iyi değildi, ailem kültürlü değildi, ailem çok eğitimli olduğu için beklentileri yüksekti, çok fakirdik, zengin olduğumuz için çalışmayı öğrenmedim, annem öldü, babam baskı yapardı, artık yaşım geçti, çok toyum önce tecrübe kazanmam lazım” veee saire…

Bunlar ne işe yarar? Bu mazeretlerden herhangi birinin bir işe yaradığı görülmüş şey mi bu güne kadar? Elbette hayır!
Mazeret sakızı şişirildikçe patlar!

başarmamak

Şimdi bir de diğerlerine bakalım: Her birinin, mazeret olarak gösterilebilecek bin engeli vardı… Ama onlar; kendilerini başarı yolunda kamçılayacak en az bir tane sebep bulup, yürüdüler!

Herhangi bir mazeret çalısının arkasına kendisini saklamaya çalışan filler gördüğünüz zaman şunu unutmayın siz de: Aynen buna benzer mazeretleri olduğu halde, hem de aynen bu problemin üstesinden gelmiş başarılı çoook kimseler var!

Şu söz yeni değil ve sadece tembelleri rahatsız eder:
Başarmak bir karardır!
Ve buna “sen” karar vereceksin…

Yazan : Muammer ERKUL

Hakkında Özgür ŞAHİN

Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim sitesi olan kendinigelistir.com projesinin sahibidir. 2006 yılından bu yana #kişiselgelişim alanında birçok yeniliği bünyesinde bulundurduğu sitede "beden dili, iletişim teknikleri, başarı hikayeleri, motivasyon teknikleri, özgüven gelişimi" gibi bir çok ana tema üzerine yazar, çizer, karalar, öğretmeye çalışır.