kişisel gelişim anahtarınız - kendinigelistir.com

  1. Anasayfa
  2. Beyin Gücü
  3. Beynin 3 düşmanı

Beynin 3 düşmanı

Özgür ŞAHİN Özgür ŞAHİN -

- 1 dk okuma süresi
49 7
zekaa3

Buna göre fazla alkol, beyin damarlarını tıkıyor ve hücreleri öldürüyor. Bir süre sonra hafıza da etkileniyor. Kafein ve sigara da beyin damarlarını daraltıroy. Günde 3 fincan fazla kahveden uzak durulması gerekiyor.

Kafein ve sigara: Beyindeki damarların daralmasına yol açıyor. Etkisi uyuşturucu ve alkolden de kötü oluyor. Beynin ön lobunda görülen siyah noktalar kişiyi depresyona karşı savunmasız kılıyor. Orta kısımlardaki siyah noktalar zayıf hafızanın habercisi. Kitap, günde 3 fincandan fazla kahveden uzak durmayı tavsiye ediyor.

Alkol: Fazla alkol tüketmek beyin damarlarının tıkanmasına ve hücrelerin yavaş yavaş ölmesine neden olur. Ön lobdaki siyah lekeler karar verme yeteneğinin zayıflamasına, refleksleri kontrol edememeye ve yüksek depresyon riskine işaret ediyor. Orta kısımdaki lekeler dil, müzik yeteneklerini ve hafızayla ruh durumunu olumsuz etkiliyor. Dengesiz davranışlara neden oluyor. 

Kaynak : Gazeteport

Özgür ŞAHİN

Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim sitesi olan kendinigelistir.com projesinin sahibidir. 2006 yılından bu yana #kişiselgelişim alanında birçok yeniliği bünyesinde bulundurduğu sitede "beden dili, iletişim teknikleri, başarı hikayeleri, motivasyon teknikleri, özgüven gelişimi" gibi bir çok ana tema üzerine yazar, çizer, karalar, öğretmeye çalışır.

İlgili Yazılar

7 Yorum

  1. blank
    Ebru - -

    Kahvenin bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum.Ama günde 3 fincan içmekde cesaret ister.

  2. blank
    serkan - -

    ben günde yaklaşık 15 fincan sade sert kahve içiyorum1.5 pakette sigara benim sonum yakın galiba :D

  3. blank
    Elif V. - -

    Allaha sükür, ne sigaram var ne alkolüm :))Ikisindende nefret ediyorum. Kahveyide ayda yilda bir kere iciyorum desem abartmis olmam.

    : )) Paylasim icin tesekkürle Özgür

  4. blank
    devrim - -

    Alkolun beyine bu kadar zarar verebilecegini hic dusunmedim ama sanirim artik birakiyorum…

  5. blank
    sevgi - -

    Alkolun insana ne kadar kötü etki bıraktığını yaşayanlardanım. şuan alkol almıyorum ama içtiğim dönemlerde sürekli kendimi yorgun gergin hissediyordum. dikkatsizlik hat safhadaydı çok şükür şimdi gayet iyiyim . kendimi içki kullandığım dönemlerle kıyaslıyorumda kendime ne kadar haksızlık ve zarar vermişim ama zararının neresinden dönersen kardır demişler çok doğru söylemişler şuan beyin gücümü doğru alanlarda kullanıyorum bütün insanlara tavsiye ediyorum içkiye ambargo koysunlar. saygılar.

  6. blank
    Bilal Karaaytu - -

    = ) allah’a sukur benımde ne alkolum ne sigaram var xd
    tek derdım sporumu hep duzenlı yapmak ve daha cok okumak ve kişisel gelişimime hergun yenı bırseyler katmak xd
    kahve ye gelınce arkadaısmın dedıgı gıbı kırk yılda bır ıcıyorum desem yalan olmaz xd teşekkürler bilgiler için

  7. blank
    murat-_- - -

    Ben sigarayı bırakamayanlardanım gerçi inanmam bırakamam diyenlere ama onu da içen bilir alkolum allaha şükür yok kahveyi de kırk yılda bir içerim spora başlıcam bu aralar ve aksatmadan devam etcem allah izin verirse ve son olarak siteyi hazırlayanlara teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.