Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim forumu misyonu taşıyan kendinigelistir.com sitesi Özgür Şahin tarafından hayata geçirilip, geliştirilmektedir. © 2024. Tüm hakları saklıdır.

  1. Anasayfa
  2. Başarı Yazıları
  3. İş-Okul dengesini sağlamak zor değil!

İş-Okul dengesini sağlamak zor değil!

Özgür ŞAHİN Özgür ŞAHİN -

- 4 dk okuma süresi
133 1

İş hayatındaki rekabet çalışanların sürekli olarak kendilerini geliştirmelerini adeta zorunlu hale getirdi. Gelişmenin yolu ise çeşitli eğitimlere katılmaktan geçiyor. Peki çalışanlar iş-okul dengesini nasıl sağlayacak… İş hayatındaki rekabet çalışanları okul sıralarına tekrar oturttu. Peki, daha iyi bir kariyer için çeşitli uzmanlık eğitimleri almaya başlayan profesyoneller, işle okul arasındaki dengeyi nasıl kuracak?

Rekabetin gittikçe arttığı iş hayatında, çalışanların kendilerini geliştirmek için daha çok çaba sarf ettiği artık bilinen bir gerçek. Kariyerini parlatmak için yüksek lisans, lisans ya da sertifika programlarına gitmeye başlayan pek çok çalışanın karşılaştığı en büyük sorun ise iş yaşamıyla okula hayatı arasında denge kuramamak. İş – okul dengesinin nasıl sağlanacağını araştıran İK portalı FindtheRightSchool.com da bu konuda çalışanlara yardımcı olacak bazı ipuçları yayınladı. İşte okullu çalışanların hayatını kolaylaştıracak birkaç küçük ipucu…

ZAMAN YÖNETİMİ

Kariyeriniz ve okul arasında sıkışıp kaldığınızda karşılaşacağınız en büyük problem zaman yönetimi olacaktır. Derslere ve işinize aynı özeni göstermek zor gibi gözükse de doğru bir planlamayla altından kolayca kalkabilirsiniz. Dersler ve ekstra çalışmalar düşünüldüğünde haftada ortalama 36 saat okula ayırmanız gerekir. Eğer haftalık çalışma süreniz 40 saat ise özel işleriniz için ortalama 80 saat kalacaktır. Uzmanlar okul ve iş arasında sıkışan kişilere zaman çizelgeleri hazırlamayı öneriyor. Böylelikle programlı çalışma mümkün olabiliyor.

ORGANİZE OLMAK

Organize olmak da iş – okul dengesininönemli ayaklarından biri olarak gösteriliyor. Her ne kadar klasik gözükse de iş hayatı, okul hayatıajanda kullanmak bu konuda işinizi önemli ölçüde kolaylaştırabilir. Ama eğer ajanda taşımayı sevmeyen biriyseniz organize olmak için teknolojinin nimetlerinden de faydalanabilirsiniz. Yapılacaklar listesi tutmanıza imkân sağlayan web tabanlı bir günlük TeuxDeux organize olmak için kullanacağınız araçlardan biri olabilir. Yapılacaklar listesini adeta masa üzeri ajanda mantığıyla günü gününe sıralayan site üstelik ücretsiz. Ancak kullandığınız araç ne olursa olsun yöneticinizle organize bir şekilde çalışmanız gerektiği kuralını atlamamanız gerekiyor. Sizden istenen projelerin tarihleri ve içeriklerinin detaylandırılması da kritik önem taşıyor.

VERİMLİ ÇALIŞMAK

İş hayatınızı sürdürürken derslerinizi de ihmal etmememiz gerekiyor.Çalışmalarınızı ne zaman, nerede ve ne kadar süreyle yapacağınızı bildiğiniz takdirde işiniz oldukça kolaylaşır. Uzmanlar, çalışan öğrencileri doğru mola vermek konusunda uyarıyor. Zamanın kısıtlı olduğunu düşünüp ara vermeden çalışmaya devam etmenin en sık yapılan hatalardan biri olduğunun altını çizen eğitimcilere göre her yarım saatte bir 10 dakika dinlenme zamanı ayrılması gerekiyor.

YARDIM İSTEMEK

Öncelikle yaptığınız işin hiç de kolay olmadığı gerçeğini kabul etmeniz gerekiyor. Öyle ki okul ile iş hayatı arasında sıkışmak pek çok kişinin üzerinde baskı yaratabiliyor. Eğer kendinizi her iki tarafa da yetişemeyecek kadar yetersiz hissetmeye başladıysanız yardım alma zamanınız geldi demektir. Bu gibi durumlarda iş ve okul arkadaşlarından destek almak gerektiğini anlatan uzmanlar, kişinin yaşadığı sıkıntıları açık yüreklilikle anlatmasının işleri çok kolaylaştıracağı görüşünde…

Yazan : İpek Olgunsoy
Kaynak : İşte İnsan

Özgür ŞAHİN

Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim sitesi olan kendinigelistir.com projesinin sahibidir. 2006 yılından bu yana #kişiselgelişim alanında birçok yeniliği bünyesinde bulundurduğu sitede "beden dili, iletişim teknikleri, başarı hikayeleri, motivasyon teknikleri, özgüven gelişimi" gibi bir çok ana tema üzerine yazar, çizer, karalar, öğretmeye çalışır.

İlgili Yazılar