Kendi Yolunu Çiz ve İlerle

Kendi Yolunu Çiz ve İlerle

0

İnsan zaman zaman hayatının hangi yöne doğru ilerlediğini değerlendirmeli diye düşünüyorum. Eğer hayatınızın gittiği yönden memnun değilseniz belirli bir süreç dahilinde bunu değiştirebilirsiniz, bu insanın kendi elinde olan bir konu diye düşünüyorum. Bugün bu konuda nasıl düşünebilir ve nasıl hareket edebiliriz sorusuna yanıt arayacağım. Öncelikle hayatınızı büyük ölçüde kendinizin kontrol ettiğini kabul ederek liderliği elinize alın.

Kendi yolumuzu çizerken uymamız gereken birinci kural kendimizi ve hayatımızı başkaları ile kıyaslamayı bırakmak ve yolumuzu bu anlamda özgürce çizmek olmalı. Başkalarının ne yaptığı, nasıl yaşadığı hakkında hiçbir fikriniz olmasaydı neler yapacaktınız, nasıl bir hayat isteyecektiniz, işte bu sorunun cevabı güzel bir başlangıç noktası olabilir. Ayrıca kendi yolumuzu çizmek ve ilerlemek derken bunun bize özel olması daha anlamlı ve keyifli olacaktır. Robert Frost’un meşhur sözüdür, ormanda ilerlerken karşıma iki yol çıktı ve ben daha az kullanılmış olanı tercih ettim. Belki de tüm farkı oluşturacak olan bu seçimdir.

Kendi Yolunu Çiz ve İlerle
Kendi Yolunu Çiz ve İlerle

İkinci önerim biraz eylem odaklı olmak. Elbette düşüneceğiz, bir strateji ve planlar oluşturacağız, diğer yandan eylem olmadan gerçekleşme olmadığına göre bir yerlerden başlamamız gerekiyor. Başlarken de şartların tam olarak istediğimiz hale gelmesini beklemeden bunu yapmalıyız, sürekli değişen bir dünyada şartlar çok nadiren tam olarak bizim istediğimiz durumda olur, öyle olsa bile bu ertesi gün değişebilir zaten. Mevcut şartlar altında ne yapabilirim, nereden ve nasıl başlayabilirim buna bakmak lazım.

Okumak, öğrenmek ve kendimizi geliştirmek çok önemli, benim için adeta hayatın anlamı. Çizdiğimiz ve ilerlediğimiz yol bize bir şeyler katıyorsa anlam kazanıyor ve motive bir şekilde devam etmemizi sağlıyor.

Zamanı verimli değerlendirmek de çok önemli, pek çok sorumluluğunuz var, şimdi kendi yolumu çizip ilerleyeceğim dediğinizde bunlar bir anda ortadan kaybolmayacak, zamanı daha iyi kullanıp yapmak istediklerimiz için zaman yaratmalıyız.

Ayrıca özellikle bu dönemde bir tür yapılmayacaklar listesi oluşturarak gerçekten yapmak istediğimiz ve bize yararı olacak konular için zaman ve enerji yaratabiliriz. Sosyal medyada veya TV karşısında geçen süreyi günde bir saat azaltıp bunu yolunuzu çizmek ve ilerlemek için kullanabilirsiniz.

Konuyu sadece analitik olarak ele almak yeterli olmayabilir. Motivasyonu besleyecek, ruhunuza iyi gelecek ritüelleri de ihmal etmeyin. Bu bazı insanlar için şükretmektir, bazıları için hayal kurmaktır veya her gün kendimize yarım saat zaman ayırmaktır.

Kendinizi sürekli iyi hissetmek gibi bir beklentiniz de olmasın lütfen bu yolculuk sırasında, güneşli günler olduğu kadar yağmurlu ve soğuk günler de olacak. Yaptığınız şeyi gerçekten içinizden gelerek sevgi ile yapmanın yollarını keşfettiğinizde havanın da önemi azalacak.

Korkmaktan korkmayın ayrıca, korkularınızla birlikte ilerleyin ve kendi kahramanınız olun bu yolculukta.

Kaynak : Mert Çuhadaroğlu
770 Puan

Özgür Şahin, 2006 yılında kurduğu kendinigelistir.com’un kurucusu ve editörüdür. Bankacılıkta şube ve bölge yönetimi deneyimini; satış becerileri, ikna teknikleri ve finansal okuryazarlık alanlarındaki eğitmenlik birikimiyle birleştirir. Kişisel gelişim, iletişim, liderlik, motivasyon ve öğrenme üzerine yazar. Yazılarında karmaşık fikirleri sadeleştirmeyi, düşündüren sorular sormayı ve günlük hayatta uygulanabilecek öneriler sunmayı önemser. Gelişimi, kusursuz olmak için verilen bir yarıştan çok, insanın kendini tanıdığı ve küçük adımlarla ilerlediği bir yolculuk olarak görür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.