kişisel gelişim anahtarınız - kendinigelistir.com

  1. Anasayfa
  2. Bir de bunlar var!
  3. Korkularımızın sırrı nerede?

Korkularımızın sırrı nerede?

Özgür ŞAHİN Özgür ŞAHİN -

- 1 dk okuma süresi
54 2
korkudangecmek2

Korkularınızla yüzleşmeye hazır mısınız? Neden korkuyoruz? Korku mekanizması hangi durumlarda, nasıl devreye giriyor… Beyin üzerinde yapılan araştırmalarda korku mekanizmasının işleyişine dair önemli bilgilere ulaşıldı. CambrIdge Üniversitesi’nin tarantulalar üzerinde yaptığı araştırmada, bu korkutucu örümceği gördüğünde insan beyninin nasıl çalıştığı tespit edildi.

Beyin korku anında tehdidin yakınlığı ve oluşabilecek sürprizleri hesaba katarak kurtulmanın en kısa yolunu bulmaya çalışıyor. Ve bu çaba yüzünden de kişide korku durumu meydana geliyor.

Kaynak : Milliyet Gazetesi

Özgür ŞAHİN

Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim sitesi olan kendinigelistir.com projesinin sahibidir. 2006 yılından bu yana #kişiselgelişim alanında birçok yeniliği bünyesinde bulundurduğu sitede "beden dili, iletişim teknikleri, başarı hikayeleri, motivasyon teknikleri, özgüven gelişimi" gibi bir çok ana tema üzerine yazar, çizer, karalar, öğretmeye çalışır.

İlgili Yazılar

2 Yorum

  1. blank
    ibrahim - -

    Mat nasıl anlayacam dersler gidigimde kurlmanın bir yolunu buluyorum çalışmak istiyorum ama olmuyor? cevap bekilyom

  2. blank
    zeynep - -

    bnce sadece ben bu dersi yapabilirm ne ki de ve en başta dersi sev (umarım bnde bu durumu fiziğe uygulayabilirm)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.