Motivasyon Hikayesi : Rekabet Duygusu Önemlidir

Motivasyon Hikayesi : Rekabet Duygusu Önemlidir

0

Motivasyon hikayesi kişi etkileyen, harekete geçiren önemli tekniklerden biridir. Hele ki iyi anlatılmış bir hikaye bazen arzu edilenden daha öteye de taşıyabilir sonucu. Başarı hikayesine geçmeden önce başarıya götüren birçok sebebin olduğunu yeniden hatırlatmak istiyorum.

Motivasyonumuzun mutlaka önemli olduğunu ancak başarıyı yakalamak için planlamanın, ısrar etmenin, akılcı olmanın, rekabetten ve tabi ki başarısızlıklar elzemdir.

Motivasyon Hikayesi

Motivasyon hikayeleri için daha önce yazdığımız birçok yazıyı bu adresten ulaşabilirsiniz. Hepsinin birbirinden farklı duyguyu tetiklediğini unutmayalım.

Başarı için Rekabet Duygusu

Rekabet duygusu sizi konfor alanınızın dışına çıkarır. Cesaret göstermek, kendini geliştirmek sizi bir adım öteye götürecek kavramlardır. Rekabetin öğrenmeyi, disiplini, konsantrasyonu ve beraberinde gelişimi getirdiğini hatırlayalım.

Motivasyon Hikayesi - Başarı ve Rekabet Duygusu
Motivasyon Hikayesi – Başarı ve Rekabet Duygusu

Başarı ve Motivasyon Hikayesi

Ünlü bir iş adamı, bir gün çelik işleyen fabrikalarından birini denetliyordu, fabrikasından yeterince verim alamadığını düşünüyordu, bunun nedenini ustabaşına sordu:

– Ustabaşı, sen becerikli birisin neden fabrikadan yeterince verim alamıyoruz?

Ustabaşı cevap vermiş:

– Patron, bütün işçilere göz açtırmadım, çok çalıştırdım az çalışırlarsa işten atmakla dahi tehdit ettim. Fakat yeterince verim alamadık.

İş adamı fabrikadaki işçilerden birine sordu:

– Bugün kaç ton çelik işlediniz?

– On iki

İş adamı fabrikanın görünen bir yerine büyükçe 12 yazdı ve çıkıp gitti. Gece vardiyasının işçileri geldiklerinde 12 rakamı ne anlama geliyor diye sordular. Gündüz vardiyası işçileri de:

– Patron bugün bize kaç ton çelik işlediğimizi sordu, 12 ton diye cevap verdik, buraya 12 yazdı ve gitti.

Ertesi gün iş adamı tekrar fabrikaya geldi. Yazdığı 12 rakamı silinmiş ve yerine 15 yazılmıştı. Gündüz vardiyası işçileri geldiklerinde 15 yazısını gördüler. Gece vardiyası işçileri daha iyi iş çıkarmıştı.

Gece vardiyası işçilerinden daha üstün olduklarını ispat etmek için büyük bir gayretle çalıştılar ve yere 18 yazdılar. Kısa sürede fabrikanın verimi o civardaki bütün fabrikaları geçti.

#Nasıl olduğunu iş adamı şöyle açıkladı:

“Daha verimli olmak için şirket içinde rekabet hissi uyandırılmalıdır. Amaç çalışanları daha çok çalışmaya sevk etmek yerine birbirlerine üstün gelmeye teşvik etmektir. Üstün gelme hissi, insanların ruhunu coşturur. Hayatta başarıyı yakalayan her insanı mutlu eden; başarılı olduğu, üstün geldiğini düşündüğü işi yapmaktır. Çünkü bu başarı ile kendisini ifade etme imkanı bulur, kendisini değerli ve üstün hisseder. Bu sebepledir ki, bir oturuşta yüz tane hamburger yeme, elli bardak içki içme gibi manasız yarışmalar yapılır. İnsanları motive eden; üstün gelmek, değerini göstermek isteğidir. Bu nedenle insanlar üstün geleceklerini düşündükleri, kendi becerilerini ortaya çıkarabilecekleri işler için teşvik edilmelidir.”

Hayat devam ediyorken en zor ve en ağır işlerde çalışan insanlar hangi duygu sebebiyle bu işlerde çalışmaya devam ediyorlar.

En büyük motivasyon başarılı olma isteğidir.

770 Puan

Özgür Şahin, 2006 yılında kurduğu kendinigelistir.com’un kurucusu ve editörüdür. Bankacılıkta şube ve bölge yönetimi deneyimini; satış becerileri, ikna teknikleri ve finansal okuryazarlık alanlarındaki eğitmenlik birikimiyle birleştirir. Kişisel gelişim, iletişim, liderlik, motivasyon ve öğrenme üzerine yazar. Yazılarında karmaşık fikirleri sadeleştirmeyi, düşündüren sorular sormayı ve günlük hayatta uygulanabilecek öneriler sunmayı önemser. Gelişimi, kusursuz olmak için verilen bir yarıştan çok, insanın kendini tanıdığı ve küçük adımlarla ilerlediği bir yolculuk olarak görür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.