Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim forumu misyonu taşıyan kendinigelistir.com sitesi Özgür Şahin tarafından hayata geçirilip, geliştirilmektedir. © 2024. Tüm hakları saklıdır.

blank
  1. Anasayfa
  2. Bir de bunlar var!
  3. Nikahta keramet var mı acaba?

Nikahta keramet var mı acaba?

Özgür ŞAHİN Özgür ŞAHİN -

- 5 dk okuma süresi
18 8

Özellikle genç ile yaşlı arasında görüş farklılıkları olduğundan çatışmalara neden olabiliyor. Her iki taraf için de bunun nedenini anlayarak anlayışlı olması gerekir ama hayat öyle hızlı geçiyor ki kimsenin nedenini düşünecek vakti yok.
Oysaki bu çatışmalar çok normal. Kimsenin suçu da yok. Son yıllarda yaşadığımız teknoloji furyasını hepimiz yaşıyoruz. Eskiden duygular gözlerin içine bakılarak ve elini tutarak anlatılırdı. Oysaki şimdi sanal alem var. Sanalda yaşanan aşklar var. Hiç görmediği bir kişiye aşık oluyor insan.

Bir kuşak öncesinin bunları kabullenmesini beklemek yanlış olur. Eğer kişi çağa ayak uyduramıyorsa bu değişimi anlayamıyor. Hiç ummadığım kişi bilgisayar dünyasının içinde geziniyor. Ya da genç olmasına rağmen henüz bilgisayar düğmesine basmamış insanlar var. Bu kişinin kendini yetiştirmesi ile ilgili. Ama eski kuşağın yeniliklere ayak uydurması çok az sayıda olduğundan istisnalar kaideyi bozmaz demek zorundayım. Dünya çok hızlı değiştiği için ayak uydurmada zorluk çekiliyor.

Bunları neden yazdım biliyor musunuz? Uzun süredir çağın değişmesi ve hayatımıza teknolojinin girmesi ile neler değişti diye düşünürken bir konuda takıldım ve bunu sizinle paylaşmak istedim.

Bizim büyüklerimizin çoğu görücü usulü ile evlenmişler. Hatta düğün gecesine kadar birbirini görmemiş olanlar bile var. Evleneceği kişi ile sürtüşme yasalar bile şöyle nasihat ederlerdi; NİKAHDA KERAMET VARDIR. SEN EVLEN BAK BÜTÜN SORUNLAR BİTECEK.

Gerçekten de buna inandıkları için ve şartlar gereği mutlu olanlar vardı. Ya da ayrılmayı düşünmedikleri için katlanırlardı. Ama nikahın kerametine inanılırdı.

Oysaki yaşadığımız yıllarda bu durum değişti artık. İnsanlar flört ederlerken her şey harika, sonra nişanlanıyorlar yine her şey harika. Ama nikah olduktan sonra her şey tersine dönüyor. O büyük aşk bile evliliği kurtaramıyor. Flört olmakla evli olmanın farkı çıkıyor ortaya. Nikahın kerameti kalmıyor. Aksine nikaha düşman gözüyle bakılmaya başlandı.

İyi giden ilişkiler evlilikle değişime uğruyor. Tabii ki eskiden ilişkiler ve yaşam koşulları farklı olduğu için yeni gelinin tası tarağı toplayıp baba evine dönmesi mümkün değildi. Oysaki yaşadığımız çağda hiçbir sorun olmadığı halde fikir ayrılığı için ayrılmalar oluyor. Ayrılma nedenleri çağla birlikte değişiyor. Bu sefer de anne baba ile gençler arasında çatışma çıkıyor. Çünkü her iki taraf da gençlikte yaşadıklarını savunuyorlar. Anne baba kendi gençliklerindekileri uygulamak istiyorlar. Gençler de isyan ediyorlar.

Hiç kimsenin suçu yok aslında. Hayat değişiyor, yaşam koşulları bizi çatışmalara sürüklüyor. Anne baba nikahta keramet vardır diye evlendirilmiş ve de gerçekten o keramet olmuş ve uzun yıllar evli kalmış olabilirler. Oysaki çocuğu ise çevresinden gözlemliyor ki nikah olunca her şey tersine dönüyor. Dün mutluyken evlenince heyecan bitiyor. Elde etmenin keyifsizliği başlıyor. Çünkü bir şeyleri elde etmek için sarfettiğimiz çaba, sahip olunduğumuz zaman değerini kaybediyor. Bu sefer başka bir şeyleri elde etme yolu açılıyor. Tadını çıkarmasını bilmiyoruz. Tadını çıkaranlar var tabii. Bakın onlar kimmiş?

LOGAN PEARSALL SİMİTH: HAYATTA AMAÇLANACAK İKİ ŞEY VARDIR. ÖNCE İSTEDİĞİNE ULAŞMAK, SONRA ONUN KEYFİNİ ÇIKARMAK. SADECE EN AKILLILAR İKİNCİYE ULAŞIRLAR. 

Tülay Bilin
tulayb18@gmail.com
tulay@karmaastrology.com

 

Özgür ŞAHİN

Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim sitesi olan kendinigelistir.com projesinin sahibidir. 2006 yılından bu yana #kişiselgelişim alanında birçok yeniliği bünyesinde bulundurduğu sitede "beden dili, iletişim teknikleri, başarı hikayeleri, motivasyon teknikleri, özgüven gelişimi" gibi bir çok ana tema üzerine yazar, çizer, karalar, öğretmeye çalışır.

İlgili Yazılar

8 Yorum

  1. blank
    bay yengeç - -

    günümüzde kimse kimseyi taşımak istemiyor sorun bundan kaynaklanıyor oysa ki çiftler olusturdukları beraberligin kıymetini bilseler ve bu güzel ilişkiyi yürütmek adına bazı fedakarlıklarda bulunsalar ömür boyu mutlu bir evlilik yasarlar bence. :)

  2. blank
    serkan - -

    ben 18 yaşındayım bu çağda yaşayan gençliğin değerlerini yargılarını sorguluyorum insanın hayatına girmek bu kdar kolay mı sürekli yanında olmak rahat rahat gezip tozmak kapris yapmak sonra bir anda dönüp artık sana karşı bişe hissetmiyorum başkasından hoşlanıyorum demek bu devirde bu moda şimdi bunun doğru olduğunu kim söyleyebilir bana ? Böyle hayat mı olur insanlarla böyle oynanır mı gençlik göz göre göre gurursuz onursuz insanlık değerini kaybetmiş mahluğa dönüşüyor !

  3. blank
    Irem - -

    Sevgiyi yanlış tüketiyoruz bence! Bir takım değerler hiçe sayılarak yaşandığı için bereberlikler mutsuz bitmeye mahkum kalıyor aslında!!!

  4. blank
    yesil_yol - -

    günümüzün kronik gençlik-eski kafa (muhafazakar) kesim arasındaki fikirdurum çatışmasının yaşattığı sancıları konu edinen yazarımız güzel bir şekilde izah etmiş aslında sorunu.

    geçmiş ile gelecek çoğuzaman çatışma içerisinde bulunmuştur ki bunu yakın çağa kadar ülkemizin tarihinden de algılayabiliriz.Yeni elzem bir teknolojik ilerlemeye kimileri(öyle öğretildiğinden ötürü)gavur icadı,haram vb etiketler yapıştırabilmiştir.uzatmadan bunu konumuza indirgersek şuanki aygın iletişim araçlarından olan sanal internet chat,tanışma sayfalarından tanışılan insanların ilişkilerini gerçekten de ileri seviyeye çıkarabilmesini eski mantaliteye sahip büyüklerimiz istinalar hariç hiç bir dem kabul etmemiş,etmeyeceklerdir.bu da başka bir çatışma olgusudur.

    yazarımızın dediği gibi aslında onlar da biz de haklıyız. E peki bu durumda yapılması gereken nedir?

    tarihle yanıtlamak isterim:

    gavur icadı,haram denilen yenilik ülkeye girdiğinde kıstas faideli olup olmadığı olmalıdır.Mesela usa gençlerinin saç-sakal traşını kopyalamak ayrı,onların nasa uzay projelerindeki bir tasarımı kendi ülkemizde de deneyip geliştirme fikri ayrıdır.İşte o ince elekten geçirilip, olguya etiket vurulduktan sonra bence haklı olan biz oluruz.

    ama unutmayalım ki o eleği sadece kendimiz değil tüm şeraitler gözönünde bulundurarak çok titiz bir incelikle yaratmalıyız…

    işte sonuç zorluk derecesi bu kadar yüksek olan basit bir gerçeklikten ibaret!

    selametle

  5. blank
    dilek - -

    hani hep diyorlarya tüketim cagındayız.. gercekten öle sevgileri ve asklarıda hersey gibi cok cabuk tüketiyoruz..

  6. blank
    merve - -

    olaya karamsar bakmak yerine, problemin kaynağını bulmalıyız.Sevgi de aşk da evlilikte önemlidir.Bu tartışılmaz.Sadece bu yeter mi yetmez.Evlilikte aşk ve sevgi mantıkla desteklenirse muhtemelen o evlilik sağlam temellere oturtulmuştur.Gelelim problemin kaynağına, şimdiki nesil evliliği çocuk oyuncağı zannetmemeli her kırıldığında yenisi alınacak.Evliliğin kutsallığı gözönünde bulundurulup, gereken sabır, özveri, hoşgörü, fedakarlık, destek, anlayış, esneklik, hertürlü çaba,…gösterilmediyse hemen boşanmaya gidilmemeli…evlilikte keramet olabilir.Her eski, eski diye atılmaz,her yeni, yeni diye alınmaz…

  7. blank
    engin - -

    Bence , yok fikir ayrılıgı imiş , yok kuşak çatışmsı imiş bunlar hikaye…günümüzde evliliklerin bitmesinin en önemli sebebi ( belki yüzde 75 ) erkeklerin cinsel tatminsizliği..cinsel eğitim eksikligi..ve de artık her erkek çocugu bi şekilde porno yayınlara ulaşıyor..orda gördüklerini gerçek sanıyor..bu kuşak karısından bunları bekleyebiliyor..o zaman da sevgi ölüyor..çünkü karşındakine hayvan gibi muamele edersen seni sevmesini bekleyemezsin , sevmez de..sonumuz hayrola

  8. blank
    Büşra :d - -

    Nikahta keramet vardır . Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.