Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim forumu misyonu taşıyan kendinigelistir.com sitesi Özgür Şahin tarafından hayata geçirilip, geliştirilmektedir. © 2024. Tüm hakları saklıdır.

blank
  1. Anasayfa
  2. İnsan İlişkileri
  3. Ruh ikizi mi? Ruh eşi mi?

Ruh ikizi mi? Ruh eşi mi?

Özgür ŞAHİN Özgür ŞAHİN -

- 7 dk okuma süresi
38 4

Ruh ikizini bulma arayışında mutlulu olma fırsatını kaçırabilirsiniz. Ruh ikizinizi ararken ortak korkuları paylaştığınız ruh eşinizi gözden kaçırmayın! Pek çok mutlu ilişki, birbirinin tam zıttı olanlar arasında kuruluyor. Uzunlar kısaları, sosyal olanlar, içe dönük sessiz kişileri tercih edebiliyor… Sakın hayatta tek bir ruh ikizi aramayın! Pek çok başarılı ilişki, birbirinin zıttı olanlar arasında kuruluyor. Uzunlar kısaları, sarışınlar esmerleri, sosyal olanlar, içe dönük sessiz kişileri tercih edebiliyor. Hepimiz gibi, sıradan ama kendi içinde birçok renkler barındıran, ama bunları dışarı vurmayan bir kadın vardı. Çok hoş ve çekiciydi… Hayatında pek çok alanda başarılı olmuştu. Tek problemi vardı; ilişkiler… Yani aşk ilişkileri… Gönlünü tek bir erkeğe kaptırmış, başka kimseye bakmıyordu. Olur ya… Ama bu adam kendisini üzmeye başlamıştı. Sadece üç ay kadar güzel günler yaşamışlardı. Hem de öyle güzeldi ki, genç kadın ayaklarının yerden kesildiğini hissetmişti. Sonra yavaş yavaş genç adamın aramaları azalmaya başlamıştı. Her gün telefon da açmıyordu. Nedense, işi bir anda çok yoğunlaşmıştı. Genç kadının itiraz edebileceği bir alan olmadığı için, sessizce kabullenmek zorunda kalmıştı. Ama için için canı sıkılıyor, öfke biriktiriyor, sonra ilk buluşmalarında onun yüzüne bu öfkeleri haykırıyordu. Oysa öfkeleri haykırmak da işe yaramıyordu ki… Daha beter uzaklaşıyordu genç adam. Altı ay kadar ilk günlerin hatırına birliktelikleri devam etti. Sonra genç adam birden ilişkiyi kesiverdi. Öylece… Herhangi bir açıklama yapmadan….

HATALAR DEĞİL, DENEYİMLER VARDIR
Genç kadın kendini sorguluyordu, “Ben nerede hata yaptım?” diye. Birlikte çalışmaya başladık. Aslında erkek arkadaşı, ’kaybetme korkusu’ ile boğuşuyordu. Genç kadının da derinlerde kaybetme korkusu vardı. Bir-iki aylık bir çalışmadan sonra bu benzerlik ortaya çıktığında genç kadın birden ortadan kayboldu. Birkaç ay sonra bana yeniden geldiğinde kafası çok karışıktı. Yine kendisini mutsuz etmişti. Bana anlattı: “Seda Hanım, sizin her zaman anlattığınız bir şey vardı. Ruh ikizi… Ruh eşi değil, ruh ikizi… Ben bu adamın, benim ruh ikizim olduğuna inandım. Hani onlar, ruhumuzun diğer yarısıydılar ya… Fark ettim ki, ikimiz de aynı korkuya sahiptik: Kaybetmek… İşte o yüzden bu kadar özel bir insandan vazgeçmeme kararı aldım. Sizi dinlemedim ve onun peşinden koştum. Onu da ikna etmeye çabaladım. Ama o kadar mutsuz oldum ki anlatamam… Şimdi duygusal olarak daha da kötü durumdayım. Lütfen bana yardım edin.” Elbette hatalar değil, deneyimler vardır. Bize bu deneyimleri yaptıran içsel duyguları değiştirebiliyorsak, işte o zaman bir yerlere varabiliriz. Ama burada ruh ikizi kavramının yanlış anlaşıldığını fark ederek, ben de kendimi sorumlu hissettim ve sizlerle de bu bilgiyi paylaşmak istedim.

KORKULAR VARSA, KENDİMİZİ SEVEMEYİZ
Adem ile Havva, muhtemelen ruh ikiziydi. Ama onlar, ta ilk çağlardan beri içsel korkuları yüzünden birbirlerinin bilinçaltlarına daha fazla korku kazıdılar. Korkular ne kadar ağır ve fazlaysa, o kadar deneyim gerekiyor hayatta. Yaradılışın esası budur. Her bir korkuyu deneyimleyerek temizlemeye çalışırız. Hatta fiziksel hayatta da bu geçerli değil midir? “Korkularınızla yüzleştiğinizde, onlardan kurtulabilirsiniz,” denir… İşte Adem ve Havva’nın ruhundan her bir korku için ruh bölünerek farklı Adem ve Havvaları bedenler. “Her şey çiftiyle yaratılmıştır.” Yani bir Adem varsa bir de Havva vardır ona uygun. Bilinçaltımızdaki korkular arttıkça, dünyada kalabalıklaşırız. Daha fazla ruh daha fazla bedene ihtiyaç duyar ki, deneyimler de artsın. Bilinçaltı korkuları birbirine uyan kişiler, ruh eşidir ve pek çok potansiyel ruh eşimiz vardır. Hayatta tek bir kişiye bağımlı yaşamak, ondan başkasının bize aynı duyguyu yaşatamayacağını düşünmek yanlıştır. Ruh ikizi ise tektir. Ama onun bu hayatta bize rastlaması diye bir olasılık da yok ya da çok küçük. Öncelikle sizlerin de bilinçaltlarınızdaki tüm korkulardan kurtulmanız gerekiyor. Onun da… Ancak o zaman karşılaştığınızda birbirinizle olabilirsiniz. Çünkü korkular olduğu sürece, kendimizi sevemeyiz. Karşımızda kendimizden bir tane daha, başka bir bedende gördüğümüzde, ondan nefret edebiliriz. Lütfen, sakın hayatta tek bir ruh eşi ya da ruh ikizi aramayın! Pek çok başarılı ilişki, birbirinin zıttı olan insanlar arasında kuruluyor. Uzunlar kısaları, sarışınlar esmerleri, sosyal olanlar, içe dönük sessiz kişileri tercih edebiliyor. Gerçekten doğru ilişki, her iki tarafın da frekansının tuttuğu ve birlikte devindiği bir çiftte yaşanır. Yani bilinçaltlarında birbiriyle savaşan duygu ve korkulara değil, birbirini tamamlayan duygu ve korkulara sahip kişiler mutlu olabilirler. Aynı korkulara sahip olanlar değil…

Yazan : Seda Diker
Kaynak : sabah.com.tr

Özgür ŞAHİN

Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim sitesi olan kendinigelistir.com projesinin sahibidir. 2006 yılından bu yana #kişiselgelişim alanında birçok yeniliği bünyesinde bulundurduğu sitede "beden dili, iletişim teknikleri, başarı hikayeleri, motivasyon teknikleri, özgüven gelişimi" gibi bir çok ana tema üzerine yazar, çizer, karalar, öğretmeye çalışır.

İlgili Yazılar

4 Yorum

  1. blank
    fatih - -

    Birbirimizi mutlu etmeyi başaralım da kim olursa olsun farketmez :))

  2. blank
    derya uzun - -

    En son tanıştığım biri beni korkuttu.onu ilk günden sevdim ve bunu söyledim. ama sanırım çok korkuları olan ve güvenini yitirmiş ve ruhunu kaybetmiş olduğundan safça ve çocukça sevgimi anlayamadı.belkide taşıyamadı çünki o kadar alışmışki terkedilmeye kendi korkuları açığa çıktı ve olmadı tanıyamadan ayrıldık hüsranla..dost bile kalamadık en kötü tarafıda buydu..bi daha güvenmeden asla birine özel davranmicam..

  3. blank
    selma - -

    eyerki birbirimizi anlıyorsak ve beni anlıyıpta mutlu edıyorsa o benım ıcın seçılmıştır

  4. blank
    cihan - -

    esra hanım sizin atv de sunmuş olduğunuz evlendirme proğramında insanlar ne arıyor ruh ikizimi yoksa eş ruhkarınımı arıyor bence eş ruhlarını arıyorlar ama ruh ikizi öyle kolay kolay her insan karşılaşamazlar hayata sadece bu özellikleri saydıklarım hariç ruh ikizinimi arıyonuz önce hayata alışmalısınız insanlara alışmalısınız açılara alışmalısınız hatta hatta her şeye alışmalısınız ve yılların vermiş olduğu yüreğinizdeki yorgunluğa alışmalısınız ve birde umutlarınız tükeniyor çaresizlik içinde kalıyorsunuz artık yeter diye içinizden haykırmak istiyorsunuz ben kimim evet ben kimim diye haykırmak isteyeceksiniz ama bir türlü haykıramıyorsunuz sadece ve sadece içinizden haykırabildiğinizce haykırıyorsunuz ben kimim evet ben kimim ve işte o an siz iştemesenizde gözlerinizden yaşlar durmayacak hatta hatta gözyaşlarım akmasın diye gözlerinizi kapatacaksınız ama nafile yinede gözyaşları kapalı ğözlerde bile akmaya devam edecek ve işte o hayatta yapmış olduğunuz hatalarınız bir film şeridi gibi gözlerinizin önüne gelecek ve yüreğinizde bin bir pişmanlığınızla ALLAHa yöneleceksiniz yani tövbe edeceksiniz hemde geri dönüşü olmayan tövbe kapısına yöneleceksiniz ve bir rahatlık hişedeceksiniz kısacası bunları yaşadıktan sonra o karşınıza çıkacak ve siz hiç ummadığınız bi anda karşınıza cıkaıyor ve eğer henüz hayata hazırlanmamışsanız eğer yaşadıklarınızdan dolayı zaten de öyle olacak siz kendinize yeni bir hayatı hazırlamayı düşündüğünüz anda işte o karşılaşıyorsunuz fakat onunla karşılaşırsanız siz onu incitmeyin ne olursa olsun ona yalan söylemeyin ve onu sevin hemde çok sevin çünkü o sizin kaybetmiş olduğunuz siz olan kendinizi size getirmek için karşılaşacaksınız ama korkmayın eğer içinize bi korku geldiyse bu normaldır çünkü siz kendinizi unutmuşsunuz ve ilk kez yıllardır karşılaşıyorsunuz ve hemde siz olan diğer yarınız karsınızda yani ruh ikiziniz korkmayın hem insan kendisinden korkarmı unutmayı o ALLAHın size bir lutfudur ona göre davranacaksınız o size nasıl davranacaksa sizde ona öyle davranacaksınız kısacası RUH İKİZİ anlatılırmı tabiiki anlatılmaz yaşanız huzur mutlu ve sevgiyle yaşanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.