Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim forumu misyonu taşıyan kendinigelistir.com sitesi Özgür Şahin tarafından hayata geçirilip, geliştirilmektedir. © 2024. Tüm hakları saklıdır.

  1. Anasayfa
  2. İnsan İlişkileri
  3. Fedakarlık Sınırınız Nereye Kadar?

Fedakarlık Sınırınız Nereye Kadar?

Dr. Mustafa KURT Dr. Mustafa KURT -

- 2 dk okuma süresi
177 9

Yaşamımızın içinde iş hayatı önemli bir yeri tutuyor elbette. Ancak siz de biliyorsunuz ki iş hayatında genellikle duygulara yer yok. En küçük bir tehlikede gidip sığınacağınız yer ya aileniz yada sevdikleriniz… Ayrıca iş hayatınızda başarıyı yakalamanızda da en önemli belirleyici unsur yine aileniz ya da sevdikleriniz. O kadar büyük bir desteğe sahipsiniz ki… Doğumunuzdan bu yana yıllardır sizin her türlü ihtiyacınızı karşılayan ve yine en güzele ulaşmanız için destek veren bu insanlara sahip olduğunuz için çok şanslısınız.

Aşağıda yer alan olay ve video bir babanın yaptığı fedakarlığı anlatıyor. Haydi şimdi yaşanan bu olaya kulak verelim.

Oğlu babasına sorar :
“Babacığım benimle maraton koşmaya var mısın?”
Kalp sorunları olmasına karşın baba, “Evet varım” diye yanıtlar. Ve maratonu birlikte tamamlarlar…
Sonra baba-oğul başka bir çok maratonu daha birlikte koşarlar. Baba her seferinde oğlunun yeni bir yarış talebini kabul eder. Oğlu bir gün babasına
“Baba, birlikte bir Ironman’a (Triathlon) koşmaya var mısın benimle ?”
deyince baba bu kez de “evet” der ve kabul eder.

(Anımsatalım ki Ironman dünyanın en zor triathlon yarışıdır ve üç dayanıklılık sınavından oluşur : Denizde 3, 86 km’lik yüzme, 180,2 km’lik bisiklet ve nihayet 42,195 km’lik bildiğimiz maraton.)

Baba oğul bu zor yarışı birlikte tamamladılar.
Nasıl mı ? İzleyin…

Evet, mutlaka sizin de çevrenizde sabırlı bir şekilde sizin mutluluğunuz için çaba gösteren insanlar vardır. Onlara sahip olduğunuz için ne kadar teşekkür etseniz azdır. Onlardan hiç ayrılmamanız dileğiyle…

Dr. Mustafa KURT

İzmir'de doğdu. Dumlupınar Üniversitesi İktisat bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Aynı üniversitede başladığı yüksek lisans programını 2000 yılında tamamlayıp İstanbul Üniversitesi İşletme Yönetimi ve Organizasyon ABD dalında doktora programına devam etti. Daha sonra Kocatepe Üniversitesi'nde göreve başlayarak doktora derecesini bu üniversiteden aldı. 2008-2009 yıllarında post doktora programı kapsamında University of Bradford, School of Management'ta çalışmalarını sürdürdü. 2009 yılında Türkiye’ye dönerek doçent oldu. Halen The University of York, The York Management School’da misafir araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Bilgi yönetimi, kurumsal teori, işletmecilik tarihi ve yönetim danışmanlığı konularında çalışmalar yapmaktadır.

İlgili Yazılar