Hayat aynı rutininde devam ediyor ve sıkılıyorsanız, yaşamı farklılaştırmanız ve beyninizi alışkanlıklarını bırakmaya zorlamanız gerekiyor. Bu size hem zihinsel zindelik hem de rahatlamayla birlikte mutluluk getirecek. Ailem.com?un verdiği ve okuduğunuzda basit gibi gelen, ancak uyguladığınızda ne kadar katı alışkanlıklara sahip olduğunuzu görmenizi sağlayacak önerileri mutlaka uygulayın. Unutmayın hayata bir kere gelme şansınız var ve ilk önce kendinize dikkat edin:
1- Vücudunuzu yeni davranışlara alıştırın. Saçınızı tararken, dişlerinizi fırçalarken, kahvenizi karıştırırken ya da diğer günlük basit işleri yaparken sürekli kullandığınız elinizi değil diğer elinizi kullanın.
2- Gözlerinizi kapatın ve odada yolunuzu duygularınızla bulmaya çalışın. Bilinçli olarak sesleri dinlemeye ve kokuları almaya çalışın. Bazen yerden bir şey almanız gerektiğinde, ayaklarınızı kullanın mesela kapıyı ayağınızla kapatmak gibi… Kitap okumayı seviyorsanız bir sayfayı baş aşağı okuyun.
3- Birisini eleştirmek yerine övgü dolu sözler bulun ve söyleyin. Yargılayıcılığınızı askıya aldığınızda, o kişi sandığınızdan daha iyi insan olmaya başlayacak.
4- Buzdolabınızın içine dikkatlice bakın. Daha sonra kapağını kapatın. İçindekileri teker teker sıralamaya çalışın. Eviniz için de aynı şeyi yapabilirsiniz, pencerenin önündekileri ya da duvardaki resmin ayrıntılarını inceleyebilirsiniz.
5- Her gün 5 dakika, kendinizi bir başka insanın yerine koyun ve olaylarını onun bakış açısından anlamaya ve hissetmeye çalışın. Bir aktörmüş gibi yapın, rol gereği yani ve kişi gibi davranın. Ne hissederse hissedin.
6- Her zaman üzüntü ya da şüpheye yakalanıyorsanız ve kendinizi başkalarından daha aşağı görüyorsanız, bunun yerine en çok istediğiniz şeyi ayrıntılı olarak tasarlayın ve elde ettiğinizdeki yaşamınızı düşünün. Negatif düşünceleriniz olduğunda pozitife çevirmek için gün boyunca bunu uygulayın.
7- Her günün sonunda o ana kadar ne yaptığınızı 60 dakikada gözden geçirin. Bu gününüzü daha önemli hale getirmek için iyi yardımcı yoldur. O ana kadar olan tüm aktivitelerini zihinsel olarak gözden geçirin. Hafızanız gününüz hakkındaki boşlukları, anları kasıtsız olarak açığa vuracaktır. Siz de bunları daha iyi değerlendireceksiniz.
8- Esnek olmak ve kolayca uyum sağlamak için hayatınızı değiştirin, her gün farklı bir şeyler yapın. Farklı bir mağazadan alışveriş yapın ya da rutin ev-iş yaşamından çıkın.
Kaynak : www.aksam.com.tr
Söyledikleriniz “çok” doğru.
Uygulaması çok zor olmayan basit deneylerle hafızamızı güçlendirmek…
Üstelik oyun gibi.
Teşekkürler.
Söylediklerinizi uygulamaya çalışacağım. Umarım başarılı olurum.
Önerileriniz için teşekkür ederim.
Gerçekten hafıza hakkında önemli bilgiler. En değerli şeyiniz olan “beyninizi” geliştirmek için Melik DUYAR’ın “mega hafıza” sitesine uğramanızı tavsiye ediyorum. Geç olmadan kendinizi keşfedin.
Söylediklerinizi 5 maddesi zaten benim için geçerli. Diğerlerini de yapmaya çalışacağım. Bunlardan biride benim yaptıklarım yani yeni davranışlara alışmak.
Önerileriniz için teşekkürler. Ancak bu 8 adım değil de bir kaç adım daha veremez misiniz? Daha fazla bilgi… Önerileriniz gerçekten çok güzel! VE de faydasının görüleceğine yürekten inanıyorum.
Önerileriniz çok güzel.
Teşekkürler.
çok doğru şeyler var ama en son şıkta farklı şeyler yapın demişsiniz ev ve iş hayatından başka yapabilecek hiçbirşey bulamıyorum ve bud insanı doğal olarak rutinleştiriyor
Önerileriniz için tşk.ederim.kişi içindeki cevheri bulup ortaya çıkarmak için bu tip basit egzersizler le kendinin fakına varabilirse,
farkındalığının farkını herkes farkedecektir.eee başlamak için ne duruyorsunuz hadi kendinizi keşvedin.sevgiler.
Aslında bunların hepsini yapmak gerekiyor,diye düşünüyorum beni sorarsanız yapmaya çalışıyorum,çok haklısınız
cidden öneriler güzel ama her insanın uygulayabilecegi cinsten degil. özellikler de kendini bir başkasının yerine koyma. benim yapabileecgim en zor işlerden biri………..
Bu oneriler harika. Insan gercekten farkli bakis acisiyla bakabilmeli hayata. Bu hayata tad veriyor, renk veriyor. Bende uygulamaya gececegim. Insanin zekasini her zaman acik tutuyor.
Tesekkur ederim.
Böyle seylerin devamini bekliyorum.
Yazı çok güzel. Hepsini uygulayacağımdan emin olun. Tam benlik.
Bu mükemmel yazı için teşekkürler.
bu testi denedim ancak 8 soru var yalnızca ve 4 a / 4 b şıkkı işaretlemiştim.. keşke daha fazla olsaydı.
LÜTFEN OKUYUN merhaba . Ben Sedat.Tunceliden fırat üniversitesinde okuyorum. kendimi hayata ve insanlara karşı geliştirmek iswtiyorum. ama nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum.burda bir gencin önündee her zamn üç seçenek vardır .1-ya herşeye eyvallah deyip hayatın bütün zevklerinden kendini uzak tutup ders çalışmak.2-herşeyei boşverip serseri arkdaşlar edinip bırakta hayat senin kahrını çeksin demek 3- devletin yönetim sistemisni eleştirmek siyaset yapmak herhangi bir derneğe gitmek ben bunlardan daha farklıbişry yapmak istiyorum ama hayat her zaman daha zor viraja sokuyor bir ara spor la uğraştım sonra müzik.galiba sağ beynim daha gelişkin yapılan testte öğle gösteriyor.hayatta biraz olsun bana bişey katacak siz değerli dostlara ihtiyacım var.arkadaşlarla ev tutmuşuz üniversitede msnde bana ulaşabilirsiniz.sedat62_8@hotmail.com .bir insan belki hayata karşı bilinçsiz olabilir bilgi sahibi olmayabilir.ama iyi bir insan olmalı.ve bir şey daha insan yaşayrak öğrenir en çok.ben okumaktan çok okunulanın bir çoğunu yaşıyorum .veya sizde bir kitaptaki birinin hayatını kendi hayatınıza benetebilirsiniz.insanlara değer verdiğiniz zamanher zaman inanlar size değer vermez ama bir insana değer vermediğiniz zaman o size değer verirrrrrr hemde çokk.her insan kötüdür biliyormsunuz sadece bazılarım iyi olmaya çalışırız.BU ARADA BİŞEY SORACAM. havızam hiç kuvvetlideildir ,gördüğüm şeyi birdaha hatırlamam. doğru olanı bulamak oumuduyla hepinze şu kısacak hayatta bir hiç olarak yaşamamamız gerektiğini düşünüyorummmmmm.doğru olan tek şeyy.İYLİK,SEVGİ,BARIŞ,KARDEŞLİK VE ÖLÜMMMMMMMMMM
Evet önerileriniz çok güzel. uygulanabilir öneriler.
Merhaba.Dönen bir dünya ve içinde ne olduğunu bilmeden yaşayan milyonlarca insan bir karınca sürüsü gibi.Kendini geliştirmek adına hiçbirşey yapmayan sadece hayvan gibi yeme içme ve kavga etme düşüncesiyle dolaşan biz insanlar.Neden peki düşünmek istemeyiz.Kolaya mı kaçarız.Aslında kolay görünen şey dahi zordur.Biz zoru seçmişizdir.Beynimizi güzel bilgilerle donatıp güzel şeyler elde etmek çok güzel.Yetrince zaten düşünmeyen insan yapısı var. Bizde bunlardan olmamak için kendimizi geliştirmeliyiz.Sadece tek yönde değil her yönüyle olmalı.Her renkten barındırmalıyız içinde.YAŞAMAK GÜZEL AMA SEN İNSANOĞLU BOZMADIĞIN SÜRECE…
evet dediklerinizi uyguladım gerçekten oldu herkese tavsiye ederim başarılarınızın devamını dilerim şimdiden teşekkürler
güzel tavsiyeler teşekkür ederim..
çok güzel tavsiyeler verdiğiniz için tşkrler uygulamaya başladım bile sağolun:)
gerçekten mantıklı ve kolay öneriler tavsiyeniz için teşekkürler yararlı olacağını umuyorum
ya ben polısım
dedıklerınız benım meslegıme nasıl etkısı olabılırkı zaten 12saatın stresı yeter bu konuda yardım beklıyorum
ALLAH kolaylık ihsan etsın selametle kalın byyyyyyy
keşke bunların faydasına milyonlar inansa ve uygulasa hayat daha bi güzel olurdu teşekkürler
Önerileriniz gerçekden çok iyi ve faydalı teşekkür ederim
önemli olan birşeyi yapmak değil devamlılığı sağlamaktır.damlaları güçlü kılan çokluğu değil sürekliliğidir.
gercekten dogru ve yapilmasi kolay seyler, tembellik yapmayalim haydi kolay gelsin herkese :)
SEDAT GİBİ YAŞAYAN VE DÜŞÜNEN ARKADAŞLARIMIZ GERÇEKTEN FAZLALAŞTI KENDİSİNİN YORUMU BANA 17.YY.FİLOZOFLARINDAN THOMAS HOBBES’UN ‘İNSAN İNSANIN KURDUDUR’ SÖZÜNÜ HATIRLATTI.YA DA JEAN PAUL SARTRE’IN ‘CEHENNEM BAŞKALARIDIR’ SÖZÜ….BU VE BUNUN GİBİ İFADELER ASLINDA TOPLUMA KARŞI İNSANIN YABANCILAŞMASI SORUNSALI GERÇEĞİ İLE YÜZ YÜZE GELDİĞİMİZİ GÖSTERMEKTEDİR.ASLINDA SADECE TOPLUMA KARŞI DA BİR YABANCILAŞMA DA DEĞİL BU SOUN ASIL PROBLEM İNSANIN KENDİ GERÇEKLİĞİNE KARŞI YABANCILAŞMASI MESELESİDİR….UMARIM KENDİMİZİ BİR AN ÖNCE KEŞFEDİP YABANCILAŞMA SORUNSALINDAN UZAKLAŞIRIZ…İYİ BAYRAMLAR HERKESE ….HAYAT HERŞEYE KARŞI ÇOOOOOK GÜZEL….:)
Bir örnek de ben vereyim:) Her gün işe veya okula aynı yoldan gitmek yerine başka yolları deneyebilirsiniz.. bir de ceviz yiyin işe yarıyo:)
verdiğiniz bilgileri uygulayacağım teşekürler.
öneriler çok yapmak gerekir diye düşünüyorum tşk…:P
söylemiş olduğunuz tavsiyeler her insan için aynı sonucumu veriri diye soruyorum.ama y.nede yapmış olduğunuz tavsiyeler için teşekklür ederim
vay beeeeeeeeeeeee……
Gerçekten bunların çoğunu insan ister istemez yapıyor zaten. ben de sedat arkadaşımız gibi düşünüyorum. lise 2 öğrencisiyim ve gerçekten hiç birşey bilmyorum. zekamdan allha şükür şüphem yok bilakis çok güvenüyorum ama kullanmıyorum. yavaş yavaş kendimi geliştirme çabasına girdim. allahın izniyle istediim mevkiye ulaşıcam ve eczacı olacam!
Inşallah
Tavsiyeler içn teşekkürler sedat çok güzel tespitlerde
bulunmuş, hiç kimse mükemmel olamaz ama kendini geliştirebildiği kadar geliştirmesi lazım ne olursa olsun kültürlü insan başkadır.
Bende bugunlerde sıksık hafıza problemı yasıyorum…gecmıste ogrendıgıklerımın uzerıne bır kelıme bıle koyamıyorum..
sadece resımler-goruntuler-ses aklımda kalanlar..yda bır kısyle kavga etttıgımız-tartıstıgımız anlarının dısında bırseylerı aklımda tutamaz oldum.sankı beynım koca bır saman yıgını.ıcının bombos oldugunu hisseder gibiyim…bilmiyorum sizlerde de var mı böyle bir durum
Gerçekten yazdığınız 8 maddeye baktığımda hepsinin çok mantıklı olduğunu gördüm.Bazılarını oturduğum yerden ya da ev içinde uyguladım.işe yarıyor.bence uygulanmalı.
Cevizin Faydaları: İçerdiği Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri sayesinde beyin ve zekâ gelişimini destekler. Vücuda enerji verir. Hafızayı kuvvetlendirir. Vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardım eder. Kolesterolü düşürmeye yardımcıdır. Hazımsızlığı giderir. İshal, kabızlık ve dizanteriyi giderir. Göğüs ağrılarında ve öksürükte faydası görülür. Ceviz yağı Bağırsak kurtlarını döker. Ciltteki lekelere sürülüp ovulursa lekeleri giderir. Nasırlara sürülürse iyileştirir. Ceviz, Bal ile birlikte yenirse basura iyi gelir.
bencede doğru şeyler.ama her zaman için yaptığımız şeyler değil. :)
çok faydalı şeyler anlattınız teşekkürlerrrrrrrrrrrrrr
Makalenizi zevkle okudum bundan sonra tavsiyelerinizden dışarı çıkmayacağım ?
Teşekkürler!