Anasayfa / Testlerimiz / TEST : Hayal kırıklığınızı nasıl alırdınız?

TEST : Hayal kırıklığınızı nasıl alırdınız?

Ne kadar kırılgansınız?Hayal kırıklığı, ama nasıl?
Hepimiz hayal kırıklığı yaşıyoruz. Peki bu durumda nasıl tepki veriyoruz ve bu ne anlama geliyor? Tepkilerinizin anlamını bilip, acaba hangi kategori içersine girdiğinizi merak ediyor musunuz? Bu sizin iyi bir tespit olabilir. Bütün bunları bilmek istiyor musunuz? Haydi o zaman teste!

1- Çok yağmurlu bir havada taksi bekliyorsunuz, ama bir türlü gelmiyor. Orta yaşlı bir kadın ve erkeğin bulunduğu özel bir araç durdu, sizi gideceğiniz yere götürmeyi teklif ettiler. Bindiniz. Sessizlik hakim. Önce şunları düşürsünüz:

a) Bunlar birbirlerini tanımıyorlar mı? Sürücünün yanında oturan kadın da belki sizin gibi taksi bulamamış. Belki de karı-kocalar ve kavga ettiler.
b) Bunlar garanti yıllanmış karı-koca. Hiç konuşmuyorlar, diye düşünürsünüz.
c) Hiçbir şey düşünmeden sessizliği bozarsınız.
d) Camlara vuran yağmurun tadını çıkarırsınız.

2- Sessizlik bozuluyor ve kadın, adama “Artık şurama geldi senden ayrılmak istiyorum, verdiğin hiçbir sözü tutmuyorsun. Üstelik Hamza’nın ölümüne sebep oldun” dedi…

a) “Hanımefendi, bunları şu anda konuşmasanız olmaz mı, kaza olabilir” dersiniz.
b) “Beni indirir misiniz, bu yolculuk tehlikeli olmaya başladı” dersiniz.
c) “Hamza kim?” diye sorarsınız.
d) “Bir avukat tanıyorum” dersiniz.

3- Sizi dinlemiyorlar. Sinirli sinirli tartışıyorlar. Bu arada kadın bir ara size dönüp, “Hamza 8 yaşındaki köpeğimizdi. Onu sokakta unuttu ve araba ezdi” dedi…

a) “Başınız sağolsun.”
b) “Üzüldüm ama ben inmek istiyorum.”
c) “Sakinleşin! Başka Hamza’lar da ölecek!”
d) “Hamza ne cinsti?”

4- Derken yola birdenbire çıkan bir yaya, ani direksiyon kırmaca, yayaya kıl payı, bir çöp konteynerine toslayarak durmaca. Neyse ki kimsede bir şey yok. Ne söylersiniz?

a) “Olacağı buydu. Madem böyle araba kullanacaksınız, maden tartışacaksınız niçin birilerini arabaya alıyorsunuz ki? Bu büyük sorumluluk. İyilik değil, kötülük yapıyorsunuz!”
b) “Hepimize geçmiş olsun!”
c) “Hamza’nın intikamı!”
d) “Ucuz atlattık. Az kaldı seri katil olacaktınız.”

5- Kendinizi arabadan dışarı attınız. Yağmur fena bastırıyor. Taksi yok. Yine içinde orta yaşlı bir kadın ve erkeğin bulunduğu bir araba yanaştı. Sizi götürmeyi teklif ettiler…

a) “Kavga etmiyorsunuz değil mi?”
b) “Teşekkür ederim, şikayetçi değilim.”
c) “Hamza’nız yaşıyor değil mi?”
d) “Kamera şakası değildir umarım.”

6- Birisinden çok hoşlandınız ama hakkında öğrendiğiniz bir şey geri durmanıza neden oluyor. Ne olabilir?

a) Alkolik olduğu söylentileri var.
b) Eski sevgilinizin arkadaş grubuna yakınmış.
c) O sizin bir arkadaşınıza ilgi duyuyormuş.
d) Küçük bir çocuğu varmış ve maddi zorluklar içinde yaşıyormuş.

DEĞERLENDİRME

(a)’lar çoğunluktaysa
UZANAMADIĞI CİĞERE MUNDAR DİYEN KEDİ GİBİ SIYRILIYORSUNUZ
Hayal kırıklıkların da kısa süreli bozgun yaşayanlardansınız. Beklentiniz gerçekleşmediğinde önce yoğun bir bozgun yaşıyorsunuz ama kısa süre içinde bu bozgunu geçersiz kılacak bir “duygu mantığı” yürütüyorsunuz.

(b)’ler çoğunluktaysa
MUTLAKA İŞE YARAR BİR DERS ÇIKARIYORSUNUZ
Aslında kolay kolay hayal kırıklığı yaşamıyorsunuz. Çünkü beklentileriniz ve hedefleriniz hep sağduyu ve gerçeklik sınırları içinde.

(c)’ler çoğunluktaysa
SALYA SÜMÜK, DÜNYANIZ YIKILIYOR
Hayal kırıklıklarını sadece ve sadece kalbinizde yaşıyorsunuz. Başka bir deyişle böyle durumlarda zihniniz devre dışı kalıyor. Fena halde bozguna uğruyor, dünyanızın yıkıldığını hissediyorsunuz. Hiç “neden, niçin?” diye düşünmüyorsunuz.

(d)’ler çoğunluktaysa
KİNLENİYORSUNUZ
Hayal kırıklığına kolay uğramıyorsunuz. Ama uğradığınız zaman mutlaka birisine ya da birilerine kinleniyorsunuz. Aslında insanlardan neyi bekleyeceğinizi çok iyi biliyor, hatta hesaplayabiliyorsunuz.
 

Yazan : Nigün Gedikoğlu
Kaynak : Vatan
 

Hakkında Özgür ŞAHİN

Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim sitesi olan kendinigelistir.com projesinin sahibidir. 2006 yılından bu yana #kişiselgelişim alanında birçok yeniliği bünyesinde bulundurduğu sitede "beden dili, iletişim teknikleri, başarı hikayeleri, motivasyon teknikleri, özgüven gelişimi" gibi bir çok ana tema üzerine yazar, çizer, karalar, öğretmeye çalışır.