Anasayfa / manşet / Hayatım kararınca ne olacak?

Hayatım kararınca ne olacak?

Hep de diken üstünde yürüyemem k! Diyelim ki yürüdüm, ya hayat kararınca nasıl olacak? Önümü nasıl göreceğim? İşte bomba soru!

Hayat(ım) kararınca ne halt edeceğim?

Aydınlık bir sokaktasın, etraf ışıl ışıl, bir yandan çocuk sesleri bir yandan kahkahalar… Güven hissi bütün bedenini sarmış, hafifsin, tiril tirilsin. Bir de ne olsun! Huzurun mızmızlanmaya başladı. Sen daha anlayamadan sokak lambaları sönüverdi. Çocuklar evlerine kaçıştı, kahkahalar kesildi. Ortada sadece sen ve senin ayak seslerin, öylece kalakaldınız! Sokak zifiri, önünü göremez durumdasın… Nereden de çıktı bu karanlık? Şimdi ne yapacağım?

Böyle bir durumda aklınıza ilk seçeneklerden biri el feneri olsa gerek!

Karanlıktaki en iyi kurtarıcı olan el feneri…

Haydi dönelim en başa; hayat kararınca ne halt edeceğimize?

Kafamızın içinde büyük bir baloncuk gibi şişip sönen bu sorunun cevabı da elbette ilk 3 seçenek içindeki el feneri. İyi, güzel hoş da el fenerimizin ne olduğunu biliyor muyuz?

Bizi hayata küstürecek, diplere itecek, moralimizi bozacak, “sırası mı?” diye iç geçirtecek kötü süprizler yaşıyoruz ya da yaşamayı bekliyoruz. Bunlara da hayatın karardığı anlar diyoruz.

hayatım kararınca ne olacak

Elimizden kayıp gidenlerin arkasından öylece bakarken, diğer yandan (bence çok talihsiz ama klasiklerimize yerleşmiş)hayat devam ediyor” inancımızı durmadan tekrarlayan çevremizi silkeleyerek, bir köşede ağlamak istediğimiz ya da ortadan kaybolmak istediğimiz zamanları diyorum, kararıyor ortalık, ansızın göz gözü görmüyor…

İşte tam o anda devreye giren el fenerimiz yani “hayata yüklediğimiz asıl anlam” çantamızda değilse işimiz biraz zor.

Her şeye yüklediğimiz “anlam” denen bu kavramın bir de temeli var. Yani, varoluşumuza yüklediklerimiz…

Evet, bir dünya var ve bu dünyada milyarlarca canlı var, peki benim burada olma nedenim ne?

Nedensellik ilkesi gereğince her oluş bir nedene bağlıdır ve zorunlu olarak bir sonuç doğurur. Eğer nedeni biliyorsanız olası sonuçlara yaklaşmışsınız demektir. Nedensellik çerçevesinden bakarsak biz bir nedenin sonucu, aynı zamanda bir sonucun nedeniyiz.

Peki bizim nedenimizin nihai sonucu ne?
Senin bu hayattaki “temel anlamın” ne?

İşte sana el feneri! Bugüne kadar hiç düşünmediysen, bugün itibariyle kurcala bakalım. Asıl anlamı kavradığın zaman, gözlerin görmese de varoluş nedenin seni karanlıkta bile sonucuna götürecektir.

Yazan : Tuğçe Güçnar Kengil | kendinigelistir.com

Hakkında Tuğçe GÜÇNAR KENGİL

Uludağ Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü tamamladıktan sonra kariyerimde İşe Alım ve Kariyer Yönetimi alanına yöneldim. İnsanlarda hem işe alım süreçlerinde hem kariyer gelişim serüvenlerinde gördüğüm içsel sorgulama ve sürekli arayış halleri beni koçluk alanına yöneltti. Para kazanırken de mutlu olunabilmeli diye düşünürken kendimi Sola Unitas Akademi’de buldum. Koçluk eğitimlerine başlayarak Yaşam, Öğrenci ve İlişki Koçluğu alanlarındaki eğitim ve çalışmalarıma halen devam etmekteyim. “Sen değiş dünya değişsin” inancıyla oluşturduğum blog sayfamda insana dair yazılarımı paylaşmanın yanı sıra henüz basılmamış bir kitabım ve tasarı aşamasında yazılmayı bekleyen 2. kitabımın heyecanıyla yaşamaya devam ediyorum.