Anasayfa / Bunları Biliyor musunuz? / Hock yöntemi (tekniği) ile kaşık bükme nasıl olur?

Hock yöntemi (tekniği) ile kaşık bükme nasıl olur?

Hock tekniği (metodu) ile kaşık bükmek nasıl oluyor? Bu yöntemde diğer yöntemler gibi imajineye (hayal gücünüze) dayalıdır.

Öncelikle; yapabilir miyim, acaba olur mu, ya olmassa düşüncelerini zihninizden atın. İnsan istedikten sonra Allah’ın o insana yapabileceği şeyleri verdiği sınırlar çerçevesinde her şeyi yapabilir. Bu yüzden eğer saplandığınız olumsuzluklardan (ben yapamam, benim buna gücüm yetmez, benim gibi biri (kendini küçümseme duygusu) böyle bir şeyi yapamaz) kurtulun ve sadece yapabileceğinize inanıp gerekeni yapın evet tekniklere geçmek istiyorum. Tekniğe geçmeden önce kaşığı 2 elinizle kavrayın yani 1 elinizle kaşığı kavrayın diğer elinizlede kaşığı kavrayan elinizi kavrayın. Neyse daha fazla uzatmadan geçiyorum tekniğe.

Teknik 1: Kaşık elinizdeyken, 2 avcunuzun arasındayken, elinizin alev aldığını düşünün ve alevleri içinde olan elinizin kaşığı gittikçe erittiğini, yumuşattığını düşünün. Sonra ise kaşığı güç uygulayarak bükün. Ama elinizde tam olarak yeteri kadar sıcaklığı hissetmeden kaşığı bükmeye kalkmayın. Bazıları güç ile herkes bükebilir diyebilir ama bu tekniği uygulamadan bükebilceğinizi sanmıyorum. Genede şüphe duyuyorsanız tekniği uygulamadan ve uygulayarak güç ile bükmeyi deneyip aşağıdaki resimdeki gibi yapmaya çalışın ve sonuçları karşılaştırın.

kasik-bukme

Teknik 2: Elinizin hemen ilerisinde yaklaşık (30 cm) 2 adet alev topu olduğunu düşünün ve bu alev toplarının etkili bir şekilde kollarınıza girdiğini kollarınızdanda ellerinize hatta parmaklarınıza aktığını düşünün bu alev toplarının verdiği enerjiyle parmaklarınızla kaşığı bükün.

Evet anlatımım bu kadar ben denedim oldu resimli örneği ise yazının içinde mevcuttur.

 

İyi çalışmalar.

Hakkında Özgür ŞAHİN

Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim sitesi olan kendinigelistir.com projesinin sahibidir. 2006 yılından bu yana #kişiselgelişim alanında birçok yeniliği bünyesinde bulundurduğu sitede "beden dili, iletişim teknikleri, başarı hikayeleri, motivasyon teknikleri, özgüven gelişimi" gibi bir çok ana tema üzerine yazar, çizer, karalar, öğretmeye çalışır.