Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim forumu misyonu taşıyan kendinigelistir.com sitesi Özgür Şahin tarafından hayata geçirilip, geliştirilmektedir. © 2024. Tüm hakları saklıdır.

"İçimden Çalışmak Gelmiyor" diyorsanız size önereceğimiz 10 metod var
  1. Anasayfa
  2. İçimden Çalışmak Gelmiyor diyorsan 10 Çözüm Önerisi
Genel

İçimden Çalışmak Gelmiyor diyorsan 10 Çözüm Önerisi

Özgür ŞAHİN Özgür ŞAHİN -

- 8 dk okuma süresi
40 0

“İçimden çalışmak gelmiyor” düşüncesiyle uyandığınız pek çok gün olmuştur. Çünkü her sabah çalışma aşkı ile uyanmak mümkün olmayabiliyor. İnsanın içinden bazı sabahlar bırakın çalışmayı yataktan kalkmak bile gelmeyebiliyor. Hele home-office çalışma düzeni bu gibi düzende çalışıyorsanız, bir de hayatınızın, işinizin iyi gitmediği bir dönemden geçiyorsanız, bu isteksiz sabahların sayısı ve yoğunluğu artabiliyor.

Not: Bu yaklaşımları kurtarıcı gibi görmek yerine küçük destekleyiciler ve eğlenceli denemeler olarak görmek etkiyi artırıyor.

Not 2: Her tekniğin sizin desteğinize ve niyetinize ihtiyacı var. “Yaptım bak bir şey olmadı.” yaklaşımı yerine “Hadi bakalım nasıl bir etkisi olacak, deneyelim.” yaklaşımı etkiyi artırıyor.

İçimden çalışmak gelmiyor

İçimden çalışmak gelmiyor diyebildiğiniz bu gibi günlerde uyguladığım bazı metotlar var. Bu metotların çalışma isteğimi yerine getirmede bana yardımı dokunuyor. Motivasyon basit bir kaç adımda yükseliyor. Uyguladığım metotlara internetten yapığım araştırma ile bir kaç teknik de ekleyerek sizlerle paylaşmak istedim.

İçimden çalışmak gelmiyor çözümleri

Sıkılmadan çalışma yöntemleri mevcut. Ancak bu kıvama gelebilmek için önce içsel motivasyonunuzu arttırmanız olmazsa olmazımız. Bunun için işe yarayacak birkaç tekniği sizlere sıralamak ve kısaca bahsetmek istiyorum.

  1. Hızla yataktan kalmak
  2. Gülümsemek
  3. Süperman Pozu
  4. Yeni bir gün : Hatırla
  5. Ne için?
  6. Küçük bir ödül
  7. Küçük başlayın
  8. İçinde bulunduğunuz durumu kabullenin
  9. Hareket edin
  10. Hayal kurun

İçimden çalışmak gelmiyor diyenler için çözüm olacak 10 Teknik

1.Hızla yataktan kalkmak

Evet biliyorum canın yataktan kalkmak bile istemiyor “Nasıl hızla kalkacağım?” diyorsun. Yatakta dönüp duruyorsun çıkmak istemiyorsun o an bu maddeyi hatırla. Tüm enerjini kalkma anına topla ve iki saniyede kalk, hızla pijamalarını çıkar, üzerini değiştir. Bu teknik çok kısa sürede bedeni hareketlendirmene, çok basit bir işi tamamlamış olmana yardımcı olacağı için modunu yükseltmene yardım edecektir.

Bonus: Aynı hızla yatağını toplarsan bir dakika da başarılmış iki görevin olur.

"İçimden Çalışmak Gelmiyor" diyorsanız size önereceğimiz 10 metod var
“İçimden Çalışmak Gelmiyor” diyorsanız size önereceğimiz 10 metod var

2.Gülümsemek:

Evet biliyorum canın gülümsemek istemiyor. Tüm yüz kaslarını kullanarak somurtmak istiyorsun. Dene farklı hissedeceksin. Beden duygular ile bağlantılıdır. Bedeni harekete geçirerek duyguları tetikleyebilirsin. Bir kaç defa yirmi saniye kadar gülümse. Hatta bunu aynada göz bebeklerinin içine bakarak yaparsan daha bir etkili olur. Beyin kapalı bir kutu. Dışarıda kimin sana gülümsediğini bilmez. Sadece gülümsemeyi algılar.

3.Süpermen pozu:

Beden-Duygu etkileşimi ile ilgili bir madde daha. Süpermen filmini hatırla. Bir görevi başardıktan sonra rüzgârlı bir tepenin yüksekçe bir yerin ya da bir gökdelenin çatısında bu sahneyi görürüz. Elleri yumruk halinde belindedir. Göğsünü şişirmiş, omurga dimdik hatta çok az geri doğru yaslanmış bir duruşu vardır. Başını biraz yukarı kaldırmış ve boyun bölgesi açılmıştır. Hatta şimdi bile deneyebilirsin. Beden duyguları etkiler hatırla. Bunu araştırırken buldum denemesi bile eğlenceli.

4.Yeni bir gün: Hatırla

Kendine bunu söyle:Bugün yeni bir gün.” diğerlerine benzediğini düşünsen bile kendine bunu söyle. “Bugün yeni bir gün.” Diğerleri gibi olduğunu düşünürsen diğerleri gibi sonuçlar alman çok olası.

5.Ne için?

Ne için yataktan kalkıyorsun? Ne için çalışıyorsun? Hayalin ne? Büyük resimde ne var?

Bunları hatırla. Hayatın koşturmacası bunları unutturur. Küçülür ve küçük parçalara odakların ve motivasyonun düşebilir. Bu gibi zamanlarda Ne için? Sorusunu hatırlamak önemli. Bir nedenin yok ise yaratmak için zaman harcamanı öneririm.

6.Küçük bir ödül

Bir ödül belirleyin. İşi tamamladığınızda küçük ödüle hak kazanın. Beyin oyunlaştırmayı ve ödülü sever. Başarma hormonu olan dopamini kullanın.

7.Küçük başlayın

Normalde önemli ve öncelikli işleri günün ilk saatlerinde bitirmek önemlidir. Fakat enerjinin ve motivasyonun düşük olduğu zamanlarda basit ve küçük işlerle başlamak kazanılmış zaferler demek. Bu zaferler beyindeki ödül bölgesini harekete geçirerek motivasyonu yükseltir.

8.İçinde bulunduğunuz durumu kabullenin

Kendinizle konuşun ve durumu kabul edin. “Anlıyorum isteksizsin ama gel bir işi aradan çıkaralım. Bak o zaman daha iyi hissedeceksin.” Kendinize tıpkı dostunuza yaklaşır gibi yaklaşın.

9.Hareket edin

Kısa bir yürüyüş yine modunuzu değiştirmeye yardımcı olacaktır. On dakika bile yeterli olur. Deneyin.

10.Hayal kurun

İnsanın güçlü özelliklerinden biridir. Gelecekte olacağınız kişi ve yaşayacağınız hayat ile ilgili hayal kurun. Beş dakikalık bir hayal modunuzu etkilemeye yeter. Unutmayın beyin gerçek ile hayal arasındaki farkı bilmez. Siz ona neyi verirseniz ona inanır.

Beyniniz bir kas gibi çalışır. Hangi kası, nasıl çalıştırdığınız çok önemlidir. Hangi kas çalışırsa, o gelişir. Kendi zihninizi iyi olacak pratikler ile donatırsanız iyi olmayı öğrenir. Kaygı, endişe, motivasyonsuzluk ile donatırsanız negatif olmayı öğrenir. Zihindeki değişimler bazen çok basit küçük adımlar ile gelir.

“Zihin esnek bir aynadır, daha iyi bir dünya görmek için onu ayarlayın.” Amit Ray

Zihin aynanızda hangi görüntü var? Bu teknikler ile küçük küçük ayarlayın. Siz ayarladıkça daha güzel görüntüler görünmeye başlayacak. Kötü görüntüler mi? Evet onlarda orada olacak. Kötü görüntüler için de olanı olduğu gibi kabul etme üzerine çalışmak önemlidir. O başka bir yazı konusu. Siz kendi bakış acınızı iyileştirerek başlayın. Kötü olanları da büyütmemeyi öğrenmek sonraki adım.

Bu tekniklerden hali hazırda kullandıklarınız var ise benimle paylaşın. Hatta sizin farklı teknikleriniz var ise lütfen belirtin. Listemizi günceller geliştiririz.

Yazan : Emre Peker, medium

Özgür ŞAHİN

Türkiye'nin en büyük kişisel gelişim sitesi olan kendinigelistir.com projesinin sahibidir. 2006 yılından bu yana #kişiselgelişim alanında birçok yeniliği bünyesinde bulundurduğu sitede "beden dili, iletişim teknikleri, başarı hikayeleri, motivasyon teknikleri, özgüven gelişimi" gibi bir çok ana tema üzerine yazar, çizer, karalar, öğretmeye çalışır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.