Piyasa o kadar karışık ki… Her tarafta bir ingilizce eğitim seti, ingilizce öğrenme teknikleri, yabancı dil edinim bilgileri… Biraz bir şey duysa, internetten arama yapsa insan daha da şaşırıyor. Özellikle ingilizce eğitim seti seçme konusuna değinmek istedik. İngilizce uluslararası bir dil olduğu için ve çok fazla öğrenci potansiyeline sahip olduğundan kendi başına ticari bir sektör haline gelmiştir. Buda beraberinde bu sektörden pay alma neticesinde sınırsız kaynağın yaratılmasına neden olmuştur. Sonuçta dil üzerinde o kadar çok çalışılmıştır ki bugün dünyadaki diğer bütün dillerden daha kolay bir şekilde İngilizce öğretme teknikleri geliştirilmiştir. Binlerce, on binlerce İngilizce gramer kitapları yazılmış, bir o kadar İngilizce CD, İngilizce Video konu anlatımları hazırlanmıştır. (Fakat kimsenin aklına sizleri yönlendirecek bir rehber hazırlamak gelmemiştir! Okumakta olduğunuz bu yazılar ilk olarak tarafımdan 2000 yılında kitap olarak basıldı ve tabi ardından buna benzer birçok kitap çıktı. Ve bunların çoğu kitabımı neredeyse kopyalamıştı.)
Bütün bunlar bir yerde aslında bu dili öğrenen için büyük bir avantajdır fakat ne yazıktır ki, bu aynı zamanda pireyi deve yapmamıza neden olmuştur. Bugün dili öğrenen kişi materyal içinde boğulmaktadır. O kitaptan bu kitaba, bu CD’den şu DVD’ye derken her şey dili öğrenen kişiyi yıpratır hale gelmiştir. Bir nevi servet içinde bir yokluk çekmeye başlarsınız ya; bu tıpkı öyledir. Kimsenin aklına sağlam bir kitap alıp işe koyulmak gelmez. Bu nedenle iyi bir başlangıç için Etkili İngilizce Öğreniyorum adlı eseri hazırladım. 1 Adet 240 sayfa temel gereksinimleriniz için birçok konu bu kitapta mevcut ve ayrıca kitaba destek olsun diye 1 Adet CD hazırladım. İstersek aslında bizde bu CD’yi 120 adete bölebiliriz çok gözüksün diye ama 1 CD yeterli. İşte tam bunu anlatıyorum. Çok kaynak değil, öz kaynak gerek. Kışın yakmak için atalarımız gibi bol bol odun bulundurmamız gerekmiyor. Ne kadar çok olursa o kadar iyi olur değil. Az ve öz. Fazlası sadece bizi zora sokar ve işin içinden çıkamayız. Ayrıca eğer Harvard’da hukuk okumayacaksanız yada London Economics de işletme okumyacaksanız sırf yurdışında hazırlanmış diye garip garip kitapları alıp evinize getirmeyin anında kapatırsınız. Çünkü bu kitapalr aşırı ayrıntılıdır ve birçoğumuzun bu ayrıntılara ihtiyacı yok. O yüzden İngilizce balon olup patlar. Korkutur sizi.
Bundan dolayı yapmamız gereken mümkün olduğunca az fakat kapsamlı sağlam kaynaklara yönelmek olmalıdır. Aynı konuları, defalarca değişik kitaplardan çalışmak sizin işinizi zorlaştırır. Şimdilik yalnızca en temel konularla idare edin.
Değişik materyallere yönelerek dikkatinizi dağıtmayın. En temel ihtiyaç duyulan konu anlatımlarını kavrayın, onlar üzerinde yoğunlaşın. Çalıştığınız konuları lokma lokma ve zamanla acele etmeden yutmaya çalışın. Diğer kaynaklar ile ilgilenmeyin, başka insanlardan danışmanlık istemeyin. Herkes kafanızı karıştırır. Burada yazılı bilgilerin tamamını okumanızı tavsiye ederim. Birçok konuyu yazmaya çalıştım. Konuları günlük algılamaya, geliştirmeye çalışın. Buradaki tavsiyelerimi uygularsanız yeterli.
Kaynak : Roket İngilizce
Yazar kitabının güzel reklamını yapmış :) kitap ve yanında verilen cd bende de var. Gerçekten sade güzel bir kitap anlatılanlar da güzel.
Ahh ingilizce kursu ahh zamanında ögrenseydik :) (@ D.E.Ü. Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) w/ )