Video : Başarıda ne eksik?
  1. Anasayfa
  2. Geliştiren Videolar

Video : Başarıda ne eksik?

5

Hepimizin başarılı olma peşinde koştuğumuz bir gerçek. Ancak bunu nasıl yapacağımıza gelince bir çoğumuz yolda kalıyor. Çoğu zamansa başarının en önemli engeli motivasyon olarak görülüyor. “Bir amacı gerçekleştirmeyi isteme derecesi” olarak tanımlanabilecek motivasyonun başarı yolunda önemli bir anahtar olduğunu görmek için şu videoyu izlemenizi öneririm.

Bilgi : Eğer videoyu izleyemiyorsanız, Türkiye’nin YouTube engellemesinin bir ceremesini çekmektesiniz. Bilgisayarınızın DNS’lerini güncellerseniz bu problemi çözebilirsiniz.

Oscar Pistorius 1986 doğumlu Güney Afrikalı bir koşucu. “Bacakları olmayan en hızlı şey” diye bilinen Pistorius, 100, 200 ve 400 metrede dünya rekoru sahibi ve karbon fiber yapay protez bacakları yardımıyla koşuyor. En iyi dereceleri: 100metre 10.91 sn, 200 m 21.58 sn, 400m 46.25 sn olup hepsi de (clasT-44)ün dünya rekoru.

Pistorius’u sıradan bir günde sokakta görsek, belki de zor durumda olduğunu düşünüp üzülebiliriz. Ancak eminim bu karşılaşmada Pistorius bize daha çok üzülecektir. Çünkü O, bize göre eksikleri olmasına rağmen bir dünya şampiyonu. Kaybetmiş görünürken kazanmayı başarmış birisi. Bunda en önemli yardımcısı kuşkusuz motivasyonu olmuş. Bahanelerden sıyrılıp başarılarıyla kendisi tüm dünyaya kabul ettirmiş.

Arkamıza yaslanalım ve düşünelim. Amaçlarımıza ulaşma yolunda bize yardımcı olacak şeyleri yapmamak için o kadar çok bahane üretiyoruz ki. Sanırım motivasyon konusunda biraz silkelenmeye ihtiyacımız var. Pistorius’un videosunu bir daha izleyin ve hayata gecikmeyin…

Yazan : Dr. Mustafa KURT / kendinigelistir.com

İzmir'de doğdu. Dumlupınar Üniversitesi İktisat bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Aynı üniversitede başladığı yüksek lisans programını 2000 yılında tamamlayıp İstanbul Üniversitesi İşletme Yönetimi ve Organizasyon ABD dalında doktora programına devam etti. Daha sonra Kocatepe Üniversitesi'nde göreve başlayarak doktora derecesini bu üniversiteden aldı. 2008-2009 yıllarında post doktora programı kapsamında University of Bradford, School of Management'ta çalışmalarını sürdürdü. 2009 yılında Türkiye’ye dönerek doçent oldu. Halen The University of York, The York Management School’da misafir araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Bilgi yönetimi, kurumsal teori, işletmecilik tarihi ve yönetim danışmanlığı konularında çalışmalar yapmaktadır.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Yorumlar (5)

  1. Hocam inanın sizin böyle yazınılarınızı okudukça motivasyonum artıor konuşunca motivasyonum artıor birde böyle hikayeler olunca ibre yükseliyor harbiden..Ben Fatih Çiğdem iktisat 2ye geçtim Bu yaz ABD’ye gitmiştim size bişy danışmıştım hatta hocam nyse hocam teşekkür ederiz yazınız çok güzeldi..

  2. Yazınız ve Çalışmalarınız gerçekten Güzel Fakat birde Video Youtube’da olmasa cok >güzel olcak. Çünkü youtube erişime kapalı herkez izliye bilsin

  3. ayrıca engelleme ne için vardır onları geçmek için beni kimse engelleyemez

  4. 9 Mart 2009

    Teşekürler..

  5. Valla haklısınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.